Pandemi okul alışverişini de vurdu!

Pandemi okul alışverişini de vurdu!
Sarayönü’nde Kovid-19 kırtasiye ve üniforma satışlarını da olumsuz etkiledi. Esnaflar, yeni eğitim-öğretim sezonunun yeni tip koronavirüs salgınının gölgesinde başlaması nedeniyle kırtasiye piyasasında beklenen hareketliliğin...

Sarayönü’nde Kovid-19 kırtasiye ve üniforma satışlarını da olumsuz etkiledi. Esnaflar, yeni eğitim-öğretim sezonunun yeni tip koronavirüs salgınının gölgesinde başlaması nedeniyle kırtasiye piyasasında beklenen hareketliliğin yaşanmadığını bildirdi.

Her yıl çocukları için kırtasiye malzemeleri ve okul kıyafeti telaşına düşen ailelerin bu yıl salgının etkisiyle bu konuda da çekimser davrandığı görüldü.

Okul kıyafeti satışı yapan esnaflardan Ahmet Göktürk, “Okul kıyafeti almaya gelen neredeyse yok gibi. Aldığımız tüm okul kıyafetleri yerinde duruyor. Gecen yıl okulun açılma zamanında dükkânda adım atacak yer yoktu, kıyafet yetiştiremiyorduk, şimdiyse okul kıyafeti almaya gelen yok. Her gün en fazla bir ya da iki kişi geliyor ya da hiç gelmiyor. Satışlarımız çok kötü. İnsanlar da haklı vakalar sürekli artıyor ve hastalık devam ediyor” dedi.

“Okul kıyafeti alan yok”

Salgın nedeniyle vatandaşların alışveriş konusunda çekimser olduğunu ifade eden Göktürk, “Çocuğunu okula göndermek istemeyenler göndermiyor ve haliyle alışveriş de yapmıyor. Dışarıda halen maskesiz gezen insanlar, millet eğitimi ertelerim sorun olmaz diye düşünüyor ve demek ki çocuklarını göndermiyorlar ki alışveriş yapan yok. Eğitim ertelenir sağlık ertelenmez diye düşünüyor olabilirler. Satışlarımız da çok kötü ama yapacak bir şey yok inşallah bu hastalıktan kurtuluruz. Pandemiden beri esnafın hali böyle zaten” şeklinde konuştu.

“Fotokopiyle çevirmeye çalışıyoruz”

Kırtasiye satışlarının da salgından nasibini aldığını belirten Mesut Kart, “Virüs nedeniyle hiçbir şey sattığımız yok, vakalar ve hastalığın durumu da ortada bu nedenle söylenecek fazla bir şey de yok. Bir de geçen dönem eğitim yarıda bittiği için öğrenciler haliyle ellerinde kalan ürünleri kullanıyor ve yenisini almıyor. Şimdilik işyerimizi fotokopiyle çevirmeye çalışıyoruz. Geçen sene bu zamanlar işlerimiz çok iyiydi. Uzaktan eğitimde kalem silgi lazım olursa belki onların satışı olur ama şimdilik kırtasiyenin yüzüne bakan yok.” dedi.