Pandemide ehliyete talep düştü

Pandemide ehliyete talep düştü
Sarayönü Büyüksaray Sürücü Kursu Müdürü Korhan Batır, sürücü eğitimine ilişkin pandemi dönemiyle alakalı açıklamalarda bulundu.Salgın sürecinde ehliyet alımlarının da olumsuz etkilendiğine değinen Batır, “Kursumuza...

Sarayönü Büyüksaray Sürücü Kursu Müdürü Korhan Batır, sürücü eğitimine ilişkin pandemi dönemiyle alakalı açıklamalarda bulundu.

Salgın sürecinde ehliyet alımlarının da olumsuz etkilendiğine değinen Batır, “Kursumuza Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 18 Ocak’ta yazı geldi. 23 Ocak’tan itibaren de sınavlar yapılmaya başlandı. Pandemi sürecinde teorik dersleri yüz yüze verme şansımız olmadığı için diğer kurslar gibi biz de uzaktan eğitime yöneldik. Pandemiden ötürü kursa katılım da bir düşüş yaşandı. Direksiyon eğitimlerimiz ise birer kişilik gruplarda yapılıyor. Sınavlar ise 12 kişiye bir araçla yapılmakta. Bu dönemde B sınıfı ehliyet fiyatlarında da artış gerçekleşti. Güncel B sınıfı ehliyet fiyatı 1785 lira oldu.” dedi.

Dersler ve sınıflarla ilgili bilgi veren Batır, şöyle devam etti:

“Teorik sınavlar hafta içi veya hafta sonu yapılıyor. Direksiyon sınavlarına ise ara verilmişti. MEB tarafından yayınlanan yazıda direksiyon sınavına giren kursiyerler ve direksiyon sınavından görev alan personel sokağa çıkma yasağından muaf tutulacak ve direksiyon sınavları yapılacak.

Teorik sınav 45 dakika sürmektedir. Bu sınavda toplam 50 soru soruluyor ve en az 35 doğru cevap vermek gerekiyor. Yanlışlar doğru cevaplara etki etmiyor.

Ehliyet almak isteyen bir kişinin öncelikle sürücü kursuna başvuru yapması gerekiyor. Sürücü adayı teorik eğitimini alıyor. Ardından sürücü başvuru yaptığı bölgedeki e-sınav merkezlerinde sınava giriyor. Sürücü kursunun verdiği teorik bitiren bir aday yoğunluğa göre 10-20 gün içerisinde e-sınava girebiliyor.

Sınav tamamen dijital ortamda yapılmakta ve 1 saat içinde sonucunuzu öğrenip elektronik sınavdan sonra en yakın tarihte direksiyon sınavına girebiliyorsunuz.”