Paramedik ve hemşirelere sigorta koruması

Paramedik ve hemşirelere sigorta koruması
Sarayönü’nde Özser NEO Sigorta Şubesi sorumlusu Recep Yüksel, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek paramedik ve hemşirelere mesleki sorumluluk sigortası yaptıklarını söyledi.ÖzserNEO Sigorta Sarayönü Şubesi’ni işleten...

Sarayönü’nde Özser NEO Sigorta Şubesi sorumlusu Recep Yüksel, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek paramedik ve hemşirelere mesleki sorumluluk sigortası yaptıklarını söyledi.

ÖzserNEO Sigorta Sarayönü Şubesi’ni işleten Recep Yüksel, yaptığı açıklamada, " Hemşire Sorumluluk Sigortası sözleşme tarihi itibari ile sözleşme süresi içinde mesleki faaliyeti nedeniyle verdiği zararlara bağlı olarak sözleşme süresi içinde kendisine yapılan tazminat taleplerine, bu taleple bağlantılı yargılama giderleri ile hükmolunacak faize ve sigortalı aleyhine ileri sürülen tazminat talebine ilişkin makul giderlere karşı poliçede belirlenen limitler dahilinde hemşire sorumluluk sigortası ile teminat sağlar." dedi.

Poliçe bedellerinin hemşirelerde 437, paramediklerde 840 liradan başladığını kaydeden Yüksel, "Hemşire Sorumluluk Sigortası tüm kamu ve özel kurumlarda çalışan hemşirelerimiz için düzenlenebilir ve mesleki sorumluklarına teminat sağlar.

Mesleki sorumluluk sigortaları ile, meslek sahibi kişiler için, mesleki faaliyetleri sırasındaki yetersiz ve/veya hatalı işlemleri sonucunda üçüncü kişilere verebilecekleri zararlar nedeniyle ödemek zorunda kalacakları yasal tazminatlara karşı koruma sağlayan sigorta türüdür.

Sağlık profesyonellerinin mesleki sorumluluk sigortaları, bu meslek gruplarına mensup kişilerin mesleki faaliyetleri sırasında, başka kişilere verdikleri zararlar karşısında tazminat ödemek zorunda kaldıklarında, bu riskin mali sorumluluğunu üstlenirler." şeklinde konuştu.