Parke taş sezonu açıldı

Parke taş sezonu açıldı
Sarayönü Belediyesi kilitli parke taş üretim tesisleri, 2018 sezonu imalatına başladı. Hedef ise bu yıl 4 milyon 500 bin adet kilitli parke taş üreterek bunlarda 120 bin metrekare yol yapmak.Sarayönü Belediyesi kilitli parke taş...

Sarayönü Belediyesi kilitli parke taş üretim tesisleri, 2018 sezonu imalatına başladı. Hedef ise bu yıl 4 milyon 500 bin adet kilitli parke taş üreterek bunlarda 120 bin metrekare yol yapmak.

Sarayönü Belediyesi kilitli parke taş tesislerinin sezon öncesi bakımlarının yapıldığını ve üretim sezonuna hızlı bir şekilde girdiğini anlatan Belediye Başkanı Nafiz Solak, yaptığı açıklamada, "Belediyemizin kilitli parke taş tesisleri 2018 yılı ilk üretimini yapmaya başladı. Öncelikle yollarda bordür taşı kullanılacağı için bordür basım çalışmalarıyla sezona girilmiştir. Bu imalat 15 gün sürdükten sonra kalıplar değiştirilerek kilitli parke taşı basımına geçilecek. Bu yıl hedeflerimizi zorlayarak 4 milyon 500 bin adet taş üretmeyi istiyoruz." dedi.

2018 yılında kilitli parke taş ile yapacakları yol miktarını belirten Başkan Nafiz Solak, "Kendi imalatımız olan kilitli parke taşlarla 120 bin metrekare yol yapmayı hedefliyoruz. Satın alacağımız ve Konya Büyükşehir Belediyesi'nden gelecek pay buna dahil değil. İmalattan elde edilecek taşlarla birlikte taş döşeme çalışmaları Nisan ayı ortalarında başlayacak. Stokta bulunan ve satın alınan kum ile üretilen kilitli parke taşlar ve bordürler, 15 Nisan'dan itibaren kendi taş ocağımızda imal edeceğimiz kumla üretilecek. Bu şekilde kilitli parke taş üretimimizin maliyeti en asgariye indirgenmiş olacak." şeklinde konuştu.