Parke taşı sezonu açılıyor

Parke taşı sezonu açılıyor
Sarayönü Belediyesi, hava koşullarının el verişli hale gelmeye başlamasıyla kilitli parke taş üretim sezonuna hazırlık yapıyor. Kilitli taş üretim tesislerinde bakım ve tamir işlemleri tamamlandı. Gece sıcaklıklarının istenen...

Sarayönü Belediyesi, hava koşullarının el verişli hale gelmeye başlamasıyla kilitli parke taş üretim sezonuna hazırlık yapıyor. Kilitli taş üretim tesislerinde bakım ve tamir işlemleri tamamlandı. Gece sıcaklıklarının istenen düzeye ulaşmasıyla birlikte üretime tam start verilecek.

Konu ile ilgili bilgi veren Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, yaptığı açıklamada, “Şu zamana kadar gece gündüz ısı farkının çok olması nedeniyle şantiyelerimizde tam anlamıyla henüz kilitli parke taş imalatına başlamadık. Çünkü istenilen sıcaklığı olmadığı takdirde betonda sertleşme gerçekleşmiyor. İmal edilen taş, bir süre sonra kuma dönüşmektedir. Yani kısa süre içerisinde parçalanıyor. Daha sağlam ve uzun ömürlü kilitli taş üretebilmek için gece ısısının 7-8 derecenin üzerinde olması gerekiyordu.

Aynı zamanda içişleri bakanlığınca uygulanan koronavirüsle alakalı kısıtlamalar da tam kapasite çalışmamıza engel oldu.

Ancak kilitli taş üretimi için deneme basımlarını gerçekleştirdik. Netice oldukça başarılı. Bayram sonu ile birlikte inşallah tam kapasite üretim başlayacak ve öncelikli olarak ihtiyaç duyulan mahallelerimizde taş döşemeleri yapılacak” dedi.