Parke taşı tesisi faaliyete geçti

Parke taşı tesisi faaliyete geçti
Sarayönü Belediyesi, parke taşı üretiminde kapasite ve kaliteyi arttırmak amacıyla yeni bir tesis yatırımında bulundu.Günlük 50 bin adet parke taşı üretme kapasitesine sahip olan tesis Sarayönü belediye Başkanı Nafiz Solak...

Sarayönü Belediyesi, parke taşı üretiminde kapasite ve kaliteyi arttırmak amacıyla yeni bir tesis yatırımında bulundu.

Günlük 50 bin adet parke taşı üretme kapasitesine sahip olan tesis Sarayönü belediye Başkanı Nafiz Solak ve meclis üyelerinin katılımı ile dualarla hizmete açıldı.

Daha önce Ladik mahallesinde ve Evcekaya tesisinde faaliyet gösteren ancak yeterli miktarda kilitli parke taş üretimi sağlayamayan üretim bantlarının yerine günlük 50 bin adet taş basma kapasitesi bulunan tam otomatik bir tesis kuruldu. Tesisin 5 personel ile faaliyet göstereceği öğrenildi.

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, maliyeti düşürüp kaliteyi arttırmak amacıyla bu yatırımı gerçekleştirdiklerini söyledi.

Tam otomatik bir tesis kurarak iş gücünden de tasarruf edeceklerini ifade eden Solak, yaptığı açıklamada, “Uzun ömürlü olmasından dolayı ilçe merkezimizde ve mahallelerimizde genel olarak yollarımızı parke taşı ile örüyoruz. Parke taşı ile yıllık ortalama 100 bin metrekare yol yapıyoruz. Önceki tesisimizin kapasitesi yetersiz geldiği için dışarıdan parke taşı almak zorunda kalıyorduk. Yeni kurduğumuz tesisle ihtiyacımız olan miktarı üreteceğimiz gibi kalite ve düşük maliyet noktasında da önemli bir avantaj sağlayacağız.” dedi.

Bakan Solak, üç buçuk dakikada 1 palet taş basımı yapabilen taş basma makinesinin çalışmaları hızlandıracağını ifade etti.