Paşa çeşmesi kaynak sularıyla besleniyor

Paşa çeşmesi kaynak sularıyla besleniyor
Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, Ladik mahallesinin en önemli yapılarından Paşa çeşmesinin, kullanılabilirliğinin devam etmesi için alt yapı çalışmalarının tamamlandığını söyledi.Çalışmalar hakkında bilgi veren...

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, Ladik mahallesinin en önemli yapılarından Paşa çeşmesinin, kullanılabilirliğinin devam etmesi için alt yapı çalışmalarının tamamlandığını söyledi.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Ladik mahallemizde belediyemizin imkanlarıyla ve hayırsever vatandaşlarımızın işçilik ile malzeme katkılarıyla Ladik göletinin güney havzasında toplanan kaynak suları 2015 yılında açığa çıkarılarak 3 bin metre temiz su isale hattı yapılarak Paşa çeşmesinin şehir içinde kalan eski kaynağına ulaştırıp orijinal isale hattına verilip oradan çeşmeye ulaştırılmıştır. Fakat yıllar içerisinde eski isale hattının bozulmuş olması sebebiyle kaynaktan temin edilen suyun tamamı tarihi çeşmeye ulaştırılamamaktaydı. Bu sebeple belediyemiz yeni bir girişim yaparak 700 metrelik yeni hat oluşturarak tarihi çeşmeye kaynaktan elde edilen suyun tamamını ulaştırmıştır. Bu şekilde tarihi çeşmenin güzel görünümünün yanında kullanılırlığı da sağlanmıştır."