Paşa meydanı boşaltıldı

Paşa meydanı boşaltıldı
Sarayönü'ne bağlı Ladik mahallesinin çarşısı olarak da bilinen merkezinde yer alan Paşa Meydanı'nda, meydan düzenlemesi çalışmaları başladı.Daha önce Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yarım kalan hizmet binası ve...

Sarayönü'ne bağlı Ladik mahallesinin çarşısı olarak da bilinen merkezinde yer alan Paşa Meydanı'nda, meydan düzenlemesi çalışmaları başladı.

Daha önce Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yarım kalan hizmet binası ve iş hanının tamamlanmasının ardından eski belediye binası yıkılmıştı. Geçtiğimiz hafta içerisinde meydan üzerinde bulunan çay ocağı ve marketin yıkımı da gerçekleştirildi. Bahar aylarıyla birlikle meydan düzenlemesi ve peyzaj çalışmalarına başlanacak.

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, Paşa Meydanı ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Paşa Meydanı Ladik mahallemizin adeta kalbi konumunda. Bu alanı mahallemize en çok yakışacak şekilde düzenleyeceğiz. Konya Büyükşehir Belediye ile birlikte koordineli çalışmalarımız devam ediyor. Ladik mahallesi paşa meydanının düzenleme işi, meydan içerisinde bulunan çay ocağı ve marketin süre sebebiyle boşaltılamadığından dolayı yıkılamamıştı. Konya Büyükşehir Belediyesinin yapmış olduğu hizmet binası ve iş hanı inşaatının bitiminden sonra yapılan görüşmeler sonucu market ve çay ocağı yeni yerine taşınarak geçtiğimiz hafta yıkım gerçekleştirilmiştir. Boşaltılan zemin üzerine çamur ve toz olmaması için kum ve çakıl serilmiştir. Bu aşamadan sonra rölöve çalışmaları yapılarak meydan düzenlemesi için proje hazırlanarak ihalesi yapılacaktır." dedi.

Meydanda yapılacak olan peyzaj çalışmalarının yanı sıra paşa çeşmesinin restore edileceğini ve musalla düzenlemesi yapılacağını anlatan Solak, "Büyükşehir Belediyesi ve Belediyemizin ilgili birimleri meydan içerisinde kendi görevlerini icra edeceklerdir. Koski 6360 sayılı yasa gereği mülkiyeti kendine ait olan Paşa Çeşmesi'nin aslına uygun restorasyonunu ve havuz düzenlemelerini yapacaktır. Mezarlıklar müdürlüğü ise cami önünde musalla düzenlemesi yapacaktır. Yine Fen İşleri Daire Başkanlığı, peyzaj yapım işini gerçekleştirecek. Mevsim sebebiyle çalışılamayacak döneme girildiği için çalışılamayacak süre içerisinde proje ve ihale aşamaları gerçekleştirilecek ve 2018 yılının Mart ayında düzenlemeler başlayacaktır." şeklinde konuştu.