Patates soğanın ateşi düşüyor

Patates soğanın ateşi düşüyor
Türkiye genelinde olduğu gibi Sarayönü'nde de patates ve soğan fiyatları yeni ürünlerin çıkmasıyla birlikte düştü. Tezgahlarda patatesin kilosu 2.5, soğanın kilosu 3.5 liradan satıldı.24 Haziran seçimleri öncesi önemli konulardan...

Türkiye genelinde olduğu gibi Sarayönü'nde de patates ve soğan fiyatları yeni ürünlerin çıkmasıyla birlikte düştü. Tezgahlarda patatesin kilosu 2.5, soğanın kilosu 3.5 liradan satıldı.

24 Haziran seçimleri öncesi önemli konulardan birini oluşturan, kasıtlı olarak fiyatları fırlatıldığı ileri sürülen patates ve soğandaki düşüş eğilimi Sarayönü'nde de tezgahlara yansıdı. Market ve manavlarda iyi kalite patatesin kilosu 2.5, soğanın kilosu ise 3.5 liradan satıldı. Cuma günü kurulan halk pazarındaki satıcılar ise 5 kilo patatesi 10 liraya yada 4 kilo soğanı 10 liraya satarak kampanya yaptı. Patates ve soğanın kilo fiyatı önceki haftalarda 6-7 liraya kadar çıkmıştı.

Haftaya daha da düşer

Fiyatların daha da düşeceğini belirten esnaflar, "Haftaya soğan ve patatesin kilo fiyatında biraz daha düşüş olur. Özellikle soğanın fiyatı Sarayönülülere yüksek geldi ve alışverişi kesmişlerdi. Ancak patates almayı sürdürdüler. Fiyatların düşmesiyle birlikte alışverişte canlanmaya başladı. Bu fiyat artışının spekülasyonla ilgisi yok. Sadece Adana'da ürünün çıkmasa bunda etkili oldu. Şimdi Amasya ürünü gelince piyasa normal seyrine döndü" dedi.