Pazar esnaflarına tartı muayenesi

Pazar esnaflarına tartı muayenesi
Sarayönü’nde Ilgın Belediyesi’nden gelen ölçü ve ayar memuru Sarayönü Belediyesi Zabıta ekipleri ile birlikte Pazar yerinde ölçü ve tartı aletlerinin muayenesini yaptı.Sarayönü Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, esnafları...

Sarayönü’nde Ilgın Belediyesi’nden gelen ölçü ve ayar memuru Sarayönü Belediyesi Zabıta ekipleri ile birlikte Pazar yerinde ölçü ve tartı aletlerinin muayenesini yaptı.

Sarayönü Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, esnafları ölçü ve tartı aletlerinin periyodik muayeneleri hakkında bilgilendirdi. Periyodik muayenelerin yaptırılması için süren 28 Şubat 2020 günü mesai bitiminde sona erdi.

Sarayönü Belediyesi Zabıta Müdürlüğü esnafa 1 Ocak-28 Şubat 2020 tarihine kadar yapılacak ölçü aletlerinin kontrolleri konusunda muayenelerini yaptıran esnaflar için bu muayenenin iki yıl geçerli olduğunu söyledi. 3516 sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu gereği ölçü ve tartı kullanan her esnafın iki senede bir düzenli olarak muayenesini yaptırması gerektiği belirterek, yaptırmayanların cezalarla karşı karşıya kalabileceği ifade edildi.