Pazar yeniden kendi yerinde

Pazar yeniden kendi yerinde
Konya Büyükşehir Belediyesi ve Sarayönü Belediyesi iş birliğinde üzeri kapatılarak modernize edilen halk pazarı, yarın hizmete açılıyor. Bir süredir mahalle arasında kurulan halk pazar, uzun bir aranın ardından yarın kendi...

Konya Büyükşehir Belediyesi ve Sarayönü Belediyesi iş birliğinde üzeri kapatılarak modernize edilen halk pazarı, yarın hizmete açılıyor. Bir süredir mahalle arasında kurulan halk pazar, uzun bir aranın ardından yarın kendi yerinde kurulacak.

İlçenin daha modern bir halk pazarına sahip olabilmesi için hazırlanan 958 bin liralık proje kapsamında 2 bin 200 metrekare alanın üzeri kapatıldı. Çevre düzenleme çalışmalarının tamamlandığı pazar yerinde, yer taksimleri de tamamlanarak pazar esnafına tebliğ edildi. Yarından itibaren faaliyete geçecek olan pazar yeri sayesinde Sarayönü, üzeri kapalı ve modern bir halk pazarına kavuşacak.

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, yaptığı açıklamada yeni halk pazarı sayesinde esnafların ve vatandaşların alışveriş yaparken olumsuz hava şarlarından etkilenmeyeceğini söyledi.

Başkan Solak, yeni düzenlemede pazar yerinin daha düzenli olacağını belirterek, "pazar esnaflarının yerlerini belirledik. Belirli bir düzen içerisinde satışlarını yapacaklar. Bizim belirlemediğimiz yer dışında tezgah açmak yasak olacak. Tüm projelerimizde bizden desteğini esirgemeyen milletvekillerimize, özellikle Hüsniye Erdoğan hanıma, Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Akyürek ve ekibine teşekkür ederiz" dedi.

Park sorunu çözüldü

Sarayönü ne yapılan modern Pazar yerinin otopark sorununu da çözen Sarayönü Belediyesi, TCDD den kiraladığı alanı otoparka dönüştürdü. Otopark çalışmaları tamamlanırken pazar yerinin faaliyete geçmesi ile geçmişte yaşanan araç trafiği problemi de ortadan kalkmış olacak.

Pazar otoparkı ile ilgili olarak bilgi veren Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, yaptığı açıklamada, “Pazar yerinin yoğun kullanımı ve artan araç sayısına bağlı olarak ilçe girişindeki caddemizde park problemi yaşanıyordu. Çarşı içerisindeki hafta sonu ve içi oluşan trafikten dolayı artan problemler neticesinde Devlet Demiryolları Bölge Müdürlüğü nden kiraladığımız ve bir kısmı da kendimize ait olan alanları birleştirerek İstasyon yanındaki yeri otoparka dönüştürdük. İlçemiz için çok önemli bir ihtiyaç haline gelen otopark problemi büyük ölçüde çözüme kavuşmuş olacak" dedi.