Pazar yerinde tedbirler arttırıldı

Pazar yerinde tedbirler arttırıldı
Sarayönü’nde koronavirüs vakalarının artış göstermesiyle birlikte uygulanan yeni tedbirlere bu hafta, Cuma günleri kurulan halk pazarı da eklendi.İnsanların en çok yakın temasa geçebileceği alanlardan biri olan Pazar yeri için...

Sarayönü’nde koronavirüs vakalarının artış göstermesiyle birlikte uygulanan yeni tedbirlere bu hafta, Cuma günleri kurulan halk pazarı da eklendi.

İnsanların en çok yakın temasa geçebileceği alanlardan biri olan Pazar yeri için ilçe umumi hıfzıssıhha kurulu kararı ile bazı kararlar alındı. Bu kararlar kapsamında Cuma günü elbise, ayakkabı ve zücaciye tezgahlarının kurulmasına izin verilmezken, gıda bölümünde de tezgahların arasında seyreltmeye gidildi. Gıda tezgahlarının bir bölümü kapalı Pazar alanında kurulurken, bir bölümü de istasyon yanında bulunan düzenlemesi yeni bitmiş alana kaydırıldı.

Alınan bu tedbir ilk hafta itibariyle çok fazla etkisini göstermedi. Halk yine alışkın olduğu şekilde kapalı Pazar alanında alışverişini yaparak kalabalık oluştururken, istasyon yanında bulunan bölüme halk tarafından ilgi gösterilmedi.

Öte yandan uygulanan tedbirlerden dolayı yeni alana taşındığı mağdur olduğunu ifade eden esnaflar, müşteri gelmemesinden şikayet ederek öğle saatlerinde tezgahlarını toplayıp ilçede ayrıldı.