Pazarcıların soğukta ekmek mücadelesi

Pazarcıların soğukta ekmek mücadelesi
Hava sıcaklığının sıfırın altında olduğu Sarayönü’ndeki pazarcılar, tezgahlarının yanında yaktıkları ateşle sattıkları yiyecekleri ve kendilerini soğuktan korumaya çalışıyor.Kışın en sert geçtiği yerlerden olan...

Hava sıcaklığının sıfırın altında olduğu Sarayönü’ndeki pazarcılar, tezgahlarının yanında yaktıkları ateşle sattıkları yiyecekleri ve kendilerini soğuktan korumaya çalışıyor.

Kışın en sert geçtiği yerlerden olan ve ayazın iliklere kadar işlediği Sarayönü'nde kurulan Cuma Pazarı esnafı, geçim sıkıntısının yanı sıra soğuk ile de mücadele ediyor. Sobaların tüten bacası yüzünden mahalleyi anımsatan pazar yerinde, sobalar ve dumanlar ilginç görüntü oluşturdu.

Pazarcılardan Müstecep Karadağ, Sarayönü’nün soğuk bir kent olduğunu belirterek, "Burası kış memleketi. Kış dönemi çok zor geçiyor. Zor şartlarda para kazanmaya çalışıyoruz. Sattığımız yiyecekleri soğuktan korumak için ateş yakıyoruz, onu da sürekli yakamıyoruz çünkü odun masraflı. Yiyeceklerin donmaması için mecburen böyle önlem alıyoruz." diye konuştu.

Ramazan Aydoğdu da yaşam şartlarının zorluğuna değinerek, "Hava çok soğuk ama ailemiz var mecburen onlara bakmak zorundayım. Geçim zor olsa da evime ekmek götürmek zorundayım. Sabah tezgahımızı kurup ateşimizi yakıyoruz, hem kendimiz soğuktan koruyoruz, hem de sattığımız yiyecekleri soğuktan muhafaza ediyoruz." dedi.

Bazı vatandaşlar da esnafın zor şartlarda çalıştığına işaret ederek, pazarcıların soğuk sıkıntısının yetkililerce çözüme kavuşturulmasını istedi.