Pazarda indirim bereketi

Pazarda indirim bereketi
Sarayönü’nde geçtiğimiz hafta Cuma günleri kurulan halk pazarında indirim bereketi yaşandı. Domatesin, salatalığın, biberin, karpuzun ve bazı meyvelerin fiyatları önceki haftaya göre indirime girerken, vatandaşlar da yoğun...

Sarayönü’nde geçtiğimiz hafta Cuma günleri kurulan halk pazarında indirim bereketi yaşandı. Domatesin, salatalığın, biberin, karpuzun ve bazı meyvelerin fiyatları önceki haftaya göre indirime girerken, vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi.

Pazar esnaflarından Mevlüt Dinçer, “Yerli meyvelerimizin gelmesiyle birlikte fiyatlar biraz da olsa düştü. Vatandaşlarımız meyve alabildiği için sevindi ama fiyatlar hala geçtiğimiz senelerde ki seviyelerde değil. Örneğin yenidünyanın kilosu 10 lira, kirazın kilosu 8 lira, 15 liradan satış gören çileğin kilosu 10 liraya düştü. Birkaç çeşit meyve alsa vatandaş, bir kilo alabiliyor. Bir kilo aldığı zaman 70 liraya yakın para ödüyor.

Buna da şükür önce ki haftalarda neredeyse hiç alamıyorlardı. Ama daha da ucuzlaması gerekiyor meyvelerin. Meyvelerin dışında ise domatesin fiyatı bu hafta çok uygundu. Vatandaşımızın en çok ilgi gösterdiği ürün domates oldu. İnşallah yerli üretimlerimizin artmasıyla birlikte meyve fiyatları daha da aşağıya çekilecek, vatandaşlarımız da gönül rahatlığıyla alışveriş yapabilecek.” şeklinde konuştu.