Pazarda tedbirler yeterli değil

Pazarda tedbirler yeterli değil
Sarayönü’nde koronavirüsün yayılmasına en çok ortam oluşturacak alanlardan biri olarak Cuma günü kurulan halk pazarı dikkat çekiyor. İçişleri Bakanlığı’nın pazar yerleri için son olarak aldığı sıkı tedbirlerin uygulanmasının,...

Sarayönü’nde koronavirüsün yayılmasına en çok ortam oluşturacak alanlardan biri olarak Cuma günü kurulan halk pazarı dikkat çekiyor. İçişleri Bakanlığı’nın pazar yerleri için son olarak aldığı sıkı tedbirlerin uygulanmasının, virüs yayılımının engellenmesi noktasında büyük önem taşıyacağı düşünülüyor.

Durumun ciddiyetine rağmen Sarayönü’nde Cuma günü kurulan gıda pazarında halkın sosyal mesafeyi önemsemediği bu hafta da gözler önüne serildi. Bu notada gelecek haftalarda içişleri bakanlığı tarafından alınan tedbirlerin Sarayönü halk pazarında da uygulanmasının ne kadar önemli olduğu ortaya çıktı.

İçişleri Bakanlığı pazar yerlerinde alınacak tedbirler için valiliklere şu yazıyı göndermişti: “Pazar yerlerinde giriş çıkışlar hariç tüm alanlar bariyerle kapatılacak. Giriş çıkışlar kontrollü olarak yapılacak. Pazar yerine esnaf sayısının en fazla 2 katı kadar vatandaş kabul edilecek. Çıkış oldukça diğer vatandaşların girişine izin verilecek. Pazar yerindeki insan sayısı kontrol altında tutulacak. Giriş için bekleyecek kişiler arasındaki mesafenin de en az 2 metre olmasına dikkat edilecek. Tezgahlar arası mesafe en fazla 3 metre olacak. Pazarın akşam saatlerine kalmaması için gerekli tedbirler alınacak. Belediye merkezi sistemlerinden pazarın sabah saatlerinden itibaren açık olduğu anons edilecek.”

Etiketler :