Postacı Hakkı emekli oldu

Postacı Hakkı emekli oldu
Sarayönü PTT şube müdürlüğünün emektarlarından postacı Hakkı Akyüz, geçtiğimiz hafta emekli oldu.PTT’nin Sarayönü şubesinde 29 yıl boyunca çalışan Hakkı Akyüz, Cuma günü görevinden ayrıldı. Çeyrek asırdan fazla...

Sarayönü PTT şube müdürlüğünün emektarlarından postacı Hakkı Akyüz, geçtiğimiz hafta emekli oldu.

PTT’nin Sarayönü şubesinde 29 yıl boyunca çalışan Hakkı Akyüz, Cuma günü görevinden ayrıldı. Çeyrek asırdan fazla süren hizmetini tamamlayan Akyüz’ün emekliliğinin ardından bir dönem de sona ermiş oldu. Postacıların bisikletle mektup taşıdığı dönemleri de yaşayan fatura ve ceza taşıdığı dönemleri de yaşayan Hakkı Akyüz, yaklaşık 30 yılını verdiği meslekte ilçeyi cadde cadde, sokak sokak arşınladı.

Postacılığa yıllarını adadığını kaydeden Hakkı Akyüz, yaptığı açıklamada, “ilk mesleğe başladığımda 7-8 yıl odacılık yaptım. Sonra postacılığa geçtim. Güzel günler de yaşadık zorluklarda çektik. Bisikletle dağıtıcılık yaptığımız zamanlar mesela bayırlarda çok zorlanırdık. Yük dolu bisikletle Başhüyük bayırına kadar hızlanır, bayırı çıkmaya başlardım. Bayırın yarısında kalırdım. Pedal dönmez olurdu. Sonra yürüyerek çıkardım. Geçmediğim sokak gitmediğim ev kalmadı. Kah insanlara mutlu haberler götürdük, kah acı haberler. Bize ayrılan zamanı doldurduk. Herkes hakkını helal etsin.” şeklinde konuştu.