Prim ve çatak destekleri ödeniyor

Prim ve çatak destekleri ödeniyor
Sarayönü Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, 2018 yılı ürünü Fark Ödemeleri ve Çatak Desteği icmallerinin askıdan inerek kesinleşmesinin ardından ödenmeye başladığı bildirildi. Çatak destekleri ve Hububat,...

Sarayönü Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, 2018 yılı ürünü Fark Ödemeleri ve Çatak Desteği icmallerinin askıdan inerek kesinleşmesinin ardından ödenmeye başladığı bildirildi. Çatak destekleri ve Hububat, baklagil, ayçiçeği ve dane mısır için yapılacak olan desteklemeler, kimlik numaralarına göre üç parçada çiftçilere ödenecek.

Çatak ve Fark ödeme destekleri ile ilgili olarak bilgi veren Sarayönü Tarım ve Orman Müdürü Güngör Çiğdem, yaptığı açıklamada, "Çatak destekleri kapsamında üreticilerimize toplamda 1 milyon 482 bin 826 lira yatırılacak. Prim ödemeleri kapsamında ise 2 bin 55 çiftçiye 6 milyon 21 bin lira dağıtılacak. TC kimlik numarasının son hanesi 6-8 olanlar 18 Ocak'ta desteklerini aldı. 2-4 olanlar ise 26 Ocak'ta aldı. Son hanesi 0 olan çiftçiler ise 1 Şubat'ta desteklerini bankadan çekebilecek.” dedi.