Prof.Dr. Osman Serhat Serhat TOKGÖZ

Prof.Dr. Osman Serhat Serhat TOKGÖZ Necmettin Erbakan Üniversitesi, Meram Tıp Fak. Nöroloji Uzm... Çok sevdiğim, kendisiyle gurur duyduğum, sevgili öğrencim, yolun açık olsun.

Sarayönü Cumhuriyet İlkokulunda, güzel gözlerin pırıl pırıldı. Flüt çalarken dikkatinden, bakışlarından, başarı merdivenlerini tırmanacağını anlardım. Sarayönü İlçe M.E.Md., Sayın Nazmi TOKGÖZ'ün büyük oğlu, Prof. Dr. Osman Serhat TOKGÖZ süpersin.

Eşin de Göz Dr... kardeşin Hüseyin TOKGÖZ de Dr. eşi de, Dr. küçük kardeşin, Fatih TOKGÖZ Özel Türmak Okulunda, Öğretmen. 3 erkek kardeş. Anne ve babayı kutlamalı. Böyle güzel evlâtlar yetiştirdikleri için, teşekkür etmeli.

Sayın Nazmi TOKGÖZ Müdürüm, sazıyla okulumuzda çalardı. Sarayönü'nde Öğretmenlerden oluşan koroya katılmıştım. O zamanda çalmıştı.

TOKGÖZ AİLESİNDE müzik genetik. Rahmetli canım babacığım, Osman Nuri Şahin'in arkadaşı, Nazmi TOKGÖZ Md.'ümün dayısı, Mustafa BÜYÜKTEKİN Amcamda müzikle uğraşırdı. Yaşıyorsa sağlık diliyorum.

HER ÇOCUĞUN MÜFREDATI Kendi içinde saklıdır. Her çocuk bir bireydir ve her bireyin, öğrenme şekli farklıdır. ÖZGÜVEN Yüzlerce küçük başarıdan oluşan içsel bir etkinliktir. ÇOCUK Kendini iyi hissediyorsa, orada üretir, mutlu olur ve başarır.

YAŞAM BAŞARISI Mutluluktan başarıya giden bir yoldur, başarıdan mutluluğa değil. EĞİTİM İŞİ Yaşam amacı değilse yürekten yapılamaz. Takım olarak hareket edebilmek başarıya götürür.

ÇOCUKLARIN Gözlerindeki pırıltıyı gören öğretmenin işi bağımsız bir geleceğe attığı yoldur. Sevgili öğrencim, sizi yuvadan uçurmanın acısı, ama sizleri bekleyen mutlu yarınlarına göndermenin sevincini yaşamıştım. Gözlerin o kadar derin bir maviydi ki, beni sarar sarmalardı, güven verirdi. Küçük parmaklarınla flüt çalışın... Çalışkanlığın ilmek ilmek ördü hayallerimi, dikkattinle yaşamın en güzel hediyesini verdin. Teşekkürler.

BİTER Mİ HİÇ Çınarın kök salmış hikâyesi... Tatlı torunum, Ceren'im, Özel Türmak'ta okurken küçük kızın arkadaşıydı. Büyük kızın, dünyalar tatlısı gelinim, Nilay Bican'ın (Edebiyat öğretmeni) öğrencisiydi. Ortanca kızın da aynı okuldaydı. Yavrularına başarılar diliyorum.

Serhat'ımın kendine güveni, yaşamı başarmaya, aksilik olursa, tekrar denemeye olan inancı çok yüksekti. Dekan Yrd. görevinde de yolun açık olsun. ÇOCUKLAR Hazinedir. İyi yetiştirmeye çalışmak görevimiz.

BÜYÜKLÜĞÜNE Kudretine hayran olduğum Allah'ım, öğrencilerimin başarılarını duymak, beni çok yüreklendiriyor. Yaşama gücümü artırıyor. Teşekkür ediyorum.

UNUTULMAZ Bir sevgiye lâyık olmayı hepimiz isteriz. Serhat gibi, başarılı çok öğrencim var. Hepsiyle gurur duyuyorum. Saygıları dorukta. Hala iletişim halinde olduğum, öğrencilerimin yorumları bana sonsuz huzur veriyor.

GÜLEN göz, tatlı söz, güzel bakış, mutlu yüz, en önemlisi, sevgi dolu yüreklere selam olsun. Şu anda gözümün görmediği, yüreğimin hissettiği tüm öğrencilerime kucak dolusu sevgilerimi iletiyorum. ALAH'IM, teşekkürler... Yüzümüzdeki derin çizgilerin her birinde, hikâyeler vardır. SEVGİSİZ olmaz... gizemli bir dokunuştur...

DUYGU YOĞUNLUĞUM çok yüksek yazarken zorlanıyorum... Cümle kuramıyorum... Kontrolümüz dışında sürprizlerle karşılaşabiliriz. Benliğimizin sesini dinlemek, ruh sağlığımıza iyi geliyor. Rahatlayınca yaşama ait alınan kararlar daha sağlıklı oluyor. Güçlü bir enerjiyle sorunları, çözüm odaklı olarak çözmeye çalışıyoruz. Sorumlulukları yerine getirirken şikayetçi olmamalı. Çözerken problemin kaynağına inmeli, motive etmeyi bilmeli, kaş yapayım derken göz çıkarmamalıyız.

ÜRETKEN olmak, plânlı yaşamak, zorlukların üstesinden gelebilmek çaba ister. YAŞAMIMDA Maddi ve manevi tüm krizleri, rasyonel bir bakış açısıyla çözüme kavuşturmaya çalışıyorum. Samimi bir ortamda güven verici konuşmalar rahatlatır.

ÖĞRENCİLERİN Kapıda sevgiyle öğretmenlerini karşılamaları, gözlerinin ışığının verdiği enerjiyle, güne başlamak süperdir. Sevgi dolu minicik, tertemiz yüreğine ilk dokunuş olmanın verdiği gururla yazmaya çalışıyorum. Öğretmenin öğrettiği kadar, öğrencilerin de öğrettikleri var. Duygular beraber yaşanıyor. Okulda öğrenilenler, yaşam boyu başarılarının yapı taşlarıdır. Ailenin ilgisi çok önemlidir. Her zaman önce ruh ve beden sağlığı, sonrasında tüm güzellikler öğrencilerimin olsun.

MEZUN ederken, işte o son gelir, kapıyı çalar... Yine yeniden başlar herşey... (İlk karşılaşma Yeni yüz, yeni gönül, yeni yaşam, her biri minicik, kimi ağlar ürkektir, etrafa bakar, kimi rahat. Alışma dönemi çok önemlidir.

İŞTE BU ANDA ÖĞRETMENİM GÖREVİ Çok önemlidir. Öğrencilerine yaklaşımı, bakışı, sevgiyle dokunuşu çok önemlidir. Rahatlayan öğrenci, annesine artık eve gidebilirsin ben yalnız gelirim... der)Yavrularımızın yaşamına onlardan izin almadan karışmak olmaz. Aradaki kuşak farlı, anlayışımız, davranışlarımız, sözlerimiz çok önemli.

BASKI yaparsak, alacağımız tepkilere hazırlıklı olmalıyız. Gençler her zaman pratik çözüm üretirler. Benim zamanımda devri çoktaaan bitti. Cesareti kırmamalıyız ki yol alabilsin.

BİR GÜN KÖYLÜYE SORARLAR İneğin ne kadar süt veriyor?

-İneğim süt vermez ki, sütü ondan bizim almamız gerekiyor. MUTLULUK ve başarıyı yaşam vermez.

Çabayla Allah'ımın izniyle, yaşamdan bizlerin alması gerekiyor... Bir sevdadır SARAYÖNÜ Genç bir Prof. daha girdi aramıza.

Saygıdeğer Prof.'üm Osman Serhat TOKGÖZ seninle gurur duyuyorum.

SAYGILARIMLA...

Önceki ve Sonraki Yazılar
Mebruke BİCAN Arşivi

SEVGİ

28 Şubat 2024 Çarşamba 22:17

KIŞ

08 Ocak 2024 Pazartesi 21:40