Prof. Dr. Sarıçoban: “Pandemi dönemini iyi değerlendirdik”

Prof. Dr. Sarıçoban: “Pandemi dönemini iyi değerlendirdik”
Selçuk Üniversitesi Sarayönü MYO Müdürü Sayın Prof. Dr. Sarıçoban, okulda yürütülen çalışmaları değerlendirdi.Bir buçuk yıl sonra yüz yüze eğitlerin yeniden başladığını kaydeden Sarıçoban, “Genç ve dinamik bir...

Selçuk Üniversitesi Sarayönü MYO Müdürü Sayın Prof. Dr. Sarıçoban, okulda yürütülen çalışmaları değerlendirdi.

Bir buçuk yıl sonra yüz yüze eğitlerin yeniden başladığını kaydeden Sarıçoban, “Genç ve dinamik bir kadromuzun olması Sarayönü MYO için çok büyük bir şanstır. Okulumuzda 4 aktif program ve 25 akademik personel bulunmaktadır. Akademik personel olarak 2 profesör doktor, 2 doçent doktor, 4 doktor öğretim üyesi, 6 öğretim görevlisi doktor ve 11 öğretim görevlisi eğitim-öğretim ile bilimsel faaliyetlere katkı sunmaktadır.” diye konuştu.

Salgın döneminde öğretim üyelerinin ulusal ve uluslararası çalışmalara büyük özveriyle devam ettiğini ifade eden Sarıçoban, şöyle konuştu:

“2020 yılında 11 ulusal ve uluslararası makale ve 1 bilimsel kitabımız bulunmaktadır. 2021 Kasım ayına kadar ise 15 uluslararası ve 6 ulusal makale, 10 proje (TAGEM, KOSGEP, TGB ve BAP) ve 3 uluslararası bildiri yapıldı. Öğretim üyeleri/elemanlarının yaptığı bu çalışmalar Sarayönü MYO ulusal ve uluslararası platformlarda tanıtmaktadır ve Selçuk Üniversitesi’nin bilimsel çalışmalarına katkı sağlamaktadır. Özellikle tarım sektöründe yapılan projelerin ilçemize yaptığı katkılar yadsınamaz. Selçuk Üniversitesi ve Sarayönü Belediyesi’nin imzalarıyla oluşturulan protokolde Ata tohum projesinin faaliyete geçirilmesiyle Sarayönü İlçesi’nin gelişimine katkı sağlayabilecektir.”

“Projelerimiz devam ediyor”

Sarıçoban, farklı tarım ürünlerinin denemelerini gerçekleştirdiklerine dikkati çekerek, şöyle devam etti:

Lavanta bahçesi oluşturuldu ve lavanta bahçesi ileriki yıllarda güzel bir görsele kavuşacaktır. Deneme amaçlı çerezlik kabak ekimi yapıldı ve sonuçları alındı. Bununla beraber pandemi döneminde okul sahamızı güçlendirmek adına ağaçlandırma ve sıfır atık proje çalışmaları gerçekleştirildi. Sarayönü MYO gelen öğrencilerimizi ailemize katıyoruz. Sadece eğitim-öğretim çalışmaları değil aynı zamanda onların sorunlarıyla hem akademik hem de idari personellerimiz aile şefkatiyle ilgilenmektedir. Ayrıca öğrencilerimizin, eğitim-öğretim yanında diğer aktivitelere de katılmaları teşvik ediliyor. MYO’muz alanında öğrencilerimizin yararlanabileceği futbol, voleybol ve basketbol sahalarımız onların her daim hizmetindedir.”

“Öğrenci sayımız giderek artıyor”

Okula yerleşme oranlarının yüzde 91’i bulduğunu vurgulayan Sarıçoban şöyle konuştu:

“Bu eğitim-öğretim yılında aktif olan bölüm/programlarımızın neredeyse tamamı doldu. Bundan büyük mutluluk duyduk, Selçuk Üniversitesi olarak öğrencilerimizin ilgisini çekmeye devam ediyoruz. Mevcut programlara yerleşen öğrenci sayılarıyla MYO’muzda öğrenci sayısı çok şükür giderek artmaktadır. Öğrencilerimizi mutlu etmek ve güzel bir üniversite hayatlarının olması için tüm imkânlarımızı kullanmaya çalışıyoruz. Öğrencilerimizin Sarayönü MYO’dan mezun olup gittiklerinde arkalarında güzel anılar bırakacaklarını şimdiden görür gibiyim. İlçemizin de öğrencilere sahip çıkması bizleri oldukça memnun ediyor. Ayrıca Selçuk Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Metin Aksoy ve ekibine vermiş oldukları katkılardan dolayı teşekkür etmeyi bir borç biliriz.”