Proje değerlendirme toplantısı yapıldı

Proje değerlendirme toplantısı yapıldı
Sarayönü Kaymakamlığı'nda, ilkokul müdürleri ile istişare ve proje değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.Kaymakamlık Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıya Kaymakam Tarık Bahadır, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim...

Sarayönü Kaymakamlığı'nda, ilkokul müdürleri ile istişare ve proje değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Kaymakamlık Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıya Kaymakam Tarık Bahadır, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Metin Özdemir ve Barış Demir katıldı. Toplantıda 2016-2017 eğitim faaliyetleri değerlendirilerek 2017-2018 yılı planlaması yapıldı. İlkokullarda okuma alışkanlığı kazandırılması için kayda değer projeler yapılması gerektiği vurgulandı. Kaymakam Tarık Bahadır, okuma yönünden zayıf olan sınıflara uygulayacağı okuma projesinden bahsetti. Projenin ilk aşaması olarak okuma yazma sıkıntısı çeken sınıflar belirlendi. İlçedeki her bir daire amiri, haftada bir gün kendisine belirlenen sınıfta kendi kurumundan belirlediği ekiple bir kaç saatlik okuma çalışması yapacak. Daire amirleri gittiği sınıflara kitap ve benzeri hediyeler götürecek. Bu sayede öğrencilerin okuma alışkanlığı kazanmasına katkı sağlayacak.

Toplantıda ayrıca okul ve veli ilişkilerinin öneminden bahsedildi. Yapılacak etkinliklerde velilerin katılımı için gerekli çalışmaların yapılması gerektiği görüşüldü.

Kaymakam Tarık Bahadır ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından çalışmaların sık sık denetleneceği ve 2 ayda bir bu toplantıların gerçekleştirileceği belirtildi.