Proje havuzu oluşturulacak

Proje havuzu oluşturulacak
Sarayönü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, ilçe bünyesinde bir proje havuzu oluşturarak üretilen tüm projeleri burada toplayacak. Daha sonra değerlendirmeden geçen projeler uygulama için okullara servis edilecek.Sarayönü İlçe...

Sarayönü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, ilçe bünyesinde bir proje havuzu oluşturarak üretilen tüm projeleri burada toplayacak. Daha sonra değerlendirmeden geçen projeler uygulama için okullara servis edilecek.

Sarayönü İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Barış Demir, proje havuzu ile ilgili olarak bilgi verdi. Demir, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"İlçemizde görev yapan kadrolu veya ücretli öğretmenlerimizden en az birer eğitim projesi yazmasını istiyoruz. Bu projeler sınıf, okul, ilçe, il, ülke bazlı olabilir. Yalnız uygulanabilir gerçekliği olan projeler istedik. Amacımız ilçemizin yetişmiş beyinlerinden faydalanmak. Projeleri topladıktan sonra komisyon süzgecinden geçirerek tüm okullarımıza tekrar göndereceğiz. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve okullarda uygulanabilecek projelerden istenilenler uygulanacak. 400'den fazla öğretmenimiz var. Bu büyük bir proje istişare platformuna dönüşecek.

Şubat ayının sonuna kadar resmi yazı ile bütün okullar öğretmenlerden topladıkları projeleri Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim edecekler. Daha sonra komisyonun uygulanabilirlik süzgecinden geçirildikten sonra Mart ayı içerisinde tüm okullara gönderilecek. Beklenen sonuç elde edilebilirse gelecek nesillere aktarma adına kitaplaştırmayı da düşünüyoruz.

Bir proje yaparken fayda, zarar, maliyet analizinin çok iyi irdelenmesi gerekiyor. Uygulama alanları ve proje zamanının belirlenmesi takip edilebilir nitelikte olmalı. Bunun yanı sıra dönütlerinin alınıp değerlendirilmesi dikkat edilecek hususlardandır. Bizim proje havuzu projesinden beklentimiz okullarımıza bir fikir kaynağı oluşturmaktır."