Protestolu senet sayısında Konya 4. sırada

Protestolu senet sayısında Konya 4. sırada
Seçimlerin gölgesinde kalan ekonomik kriz kendisini tekrardan ülke gündemine oturttu. TBB’nin verilerine göre 31,5 milyon vatandaş borçlu, 3,5 milyon vatandaş ise icra takibinde. Protestolu senet sayısında Konya 4. sırada yer alıyor.Türkiye’de...

Seçimlerin gölgesinde kalan ekonomik kriz kendisini tekrardan ülke gündemine oturttu. TBB’nin verilerine göre 31,5 milyon vatandaş borçlu, 3,5 milyon vatandaş ise icra takibinde. Protestolu senet sayısında Konya 4. sırada yer alıyor.

Türkiye’de derinleşen ekonomik kriz, vatandaşı icralık yaptı! Ay sonunu getiremeyen vatandaş, hayatını idame ettirebilmek için bankalar eliyle faiz bataklığına sürükleniyor. Bankaların ağına düşen vatandaşın sonu ise icra koridorlarına kadar uzanıyor! Türkiye Bankalar Birliği’nin (TBB) verilerine göre 2019 Nisan ayı itibarıyla borçlu vatandaş sayısı 31,5 milyona ulaşırken, 3 milyon 451 bin vatandaş ise icralık oldu. Öte yandan açıklanan verilere göre protesto edilen senet sayılarının il bazında dağılımına bakıldığı zaman Konya en fazla senet protesto edilen 4. il oldu. Son 5 yılda kısa aralıklarla 7 seçime giren Türkiye’de vatandaşın sorunları ve ekonomi gölgede kaldı.  Bu süre zarfında hiç konuşulmayan ve üzerine eğilmeyen ekonomide krizler yaşanırken, iğneden ipliğe ise zam üstüne zamlar yapıldı! Krizler ve zamlarla baş edemeyen vatandaş ise bankalara mahkûm oldu. TBB Risk Merkezi’nin Nisan ayı verilerine göre ekonomik kriz ile boğuşan vatandaşlar, çözümü banka kredilerinde buldu. TBB’nin verilerine göre 2019’un Nisan ayın sonunda borçlu vatandaş sayısı 31,5 milyona ulaşırken 3 milyon 451 bin vatandaş ise icralık oldu.

4 AYDA 600 BİN BORÇLU

Türkiye Bankalar Birliği’nin verileri, vatandaşın borç batağında olduğunu gözler önüne serdi. TBB’nin verilerine göre 2019 Nisan ayı itibarıyla 31,5 milyon kişinin borçlu olduğunu ortaya koyarken, takipteki krediler hariç borç toplamının da 548 milyar TL’ye ulaştığını ortaya koydu. Kazandığı parayla ay sonunu getiremeyen vatandaş, faiz bataklığı olan kredi kartlarına başvuruyor. Ocak-Nisan 2019 döneminde bankalara kredi kartı ve tüketici kredisi borcunu ya da her ikisini birden ödeyemeyenlerin sayısı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 23,4 oranında artarak 600 bin 532 kişiye çıktı. Nisan sonu itibarıyla bankalara borcunu ödeyemediği için icra takibi başlatılan yurttaşların toplam sayısı ise 3 milyon 451 bin kişiye ulaştı. Ekonomik krizi doğrudan hisseden vatandaş, hayatını idame ettirebilmek için ise bankalar eliyle faiz bataklığına sürükleniyor. Bankaların ağına düşen vatandaşın sonu ise ne yazık ki icra koridorlarına kadar uzanıyor. Her yıl daha artan icralık vatandaş sayısı ise 2019 Nisan ayı itibarıyla 3 milyon 451 bine ulaştı.

PROTESTOLU SENET SAYILARI ARTIYOR

Türkiye Bankalar Birliği raporunda ‘Protesto Edilen Senet Sayılarının İl Bazında Dağılımı’nı da açıkladı. 2 bin TL ve üzeri senetler dikkate alınarak hazırlanan raporda Mayıs ayında en fazla protestolu senet 13 bin 499 ile İstanbul’da oldu. Ankara 6 bin 516 ile ikinci, İzmir 4 bin 319 ile üçüncü, Konya 4 bin 11 ile dördüncü oldu. Ocak-Mayıs döneminde İstanbul’da 68 bin 252, Ankara’da 33 bin 997, İzmir’de 22 bin 227, Konya’da 21 bin 704 senet protesto edildi.