PSİKİYATRİST PROF. DR. NEVZAT TARHAN

PROFESÖRÜM Yüce görevinizi yerine getirirken, SİZİ daima kültürün direği, olarak görüyorum. İYİ ki siz varsınız, sizi her gün dinlerken, KATLANARAK artan, öğrenmenin tadına varıyorum.

İMRENİLECEK Bilgi saygı sevginin sembolüsünüz, YORULMADAN dikkatle dinlerseniz ölçüsüz. ALNINDA bilgi çelengi taşıyan, çilenin yumağı, TÜKENMEYECEK sizde, sevgilerin kaynağı.

RİCA ediyorum lütfen!... Beni de dinleyiniz.

İNSAN sevgisiyle kalbi çarpan, şüphesiz sizsiniz. SEVGİNİN öğretmeni annedir, annede genetiktir dediniz. TÜM kalpleri ışıtan, sevgileri yansıtan, ya sizin sevginiz!...

OMUZLARINIZDA kutsal bir mesleği taşıyorsunuz, FARKINDASINIZDIR biliyorum, yüreklerde yaşıyorsunuz. EMİNİM size, yaratıcılığınızı da ekliyorum. SİZİ sevgi kozasıyla örülü bir ipekböceğine benzetiyorum. ÖYLE zannediyorum ki, aldığınız sevgi, verdiğiniz sevgidir.

RAHMET gibi yağıyor, bu ne büyük ilgidir. DİKİLEN fidanın tutup yeşermesi gibi, O anlattığınız bilgiler, her geçen yıl büyüyecek, KENDİMİZE yeterli ve güvenli olmamızı gösterecek. TEK amacım, iyi eş, iyi anne olmayı istiyorum. OLMASI gereken değil mi, inşallah olur diyorum.

RAHAT ortamı, öğrenen için yarattığınızı söylüyorum. NEZAKETİNİZLE seviliyor, sayılıyorsunuz. EMEKLERİNİZİ bilen, bilmeyene anlatıyor kuşkusuz. VAR sizde doğruluğun, birlik ve beraberliğin sesi. ZEKİ, bilgili çalışkan bir cevherin nefesi.

AĞIRLIĞINIZI koymuşsunuz görev verilen her yerde. TUTTUĞUNUZU koparıyorsunuzdur kesinlikle. TABİİ ki ileri insansınız, övgüyle anılıyorsunuz. ADINIZDAN bahsediliyor, siz. Prof. Dr. NEVZAT TARHAN'sınız. RAHAT, sağlık mutluluğu çoktan hak ediyorsunuz. HİZMETİNİZ unutulmayacak, bunu böyle bilin her an. ANLATILACAKSINIZ ve siz hep yaşayacaksınız. NİCE başarılar ve saygılar size Prof. Dr. Nevzat TARHAN... (26 Ocak 2004 Pt.) Mebruke BİCAN)... Emekli Sınıf Öğretmeni ve İzci Lideri...

***

Prof. Dr. Nevzat TARHAN Mezifon'da 1952 de doğdu. 1969 da Kuleli Askeri Lis. 1975 te İst. Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fak. bitirdi. GATA'da stajı Kıbrıs ve Bursa kıta hizmetinden sonra, 1982 de GATA da Psikiyatri Uzm. oldu. Erzincan ve Çorlu'da Hastane Hekimliği sonunda,  GATA Haydarpaşa da Yrd. Doç. (1988),  ve Doçent (1990) oldu. Klinik Direktörlüğü yaptı. Albaylığa (1993) ve Profesörlüğe (1996) da yükseldi. Kendi isteğiyle emekli oldu. 1998'de Memory Center of America'nın Türkiye Temsilciliğini aldı.

Halen Türkiye'nin İlk Nöropsikiyatri Hastanesi olan NPİSTANBUL Nöropsikiyatri Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanlığı, Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörlüğü görevlerini yürütmektedir. 31'i Uluslararası olmak üzere, 100'ün üzerinde yayını vardır. İng. ve Alm. bilmektedir. İki çocuk babasıdır.

BAZI ÖDÜLLERİ; En iyi araştırmacı ödülü-1991, STV'de yaptığı (Makul Çözüm) programı için, RTGD (En İyi Toplum Programı) ödülü-2003, Aile Eğitimine Verdiği Destek ve Topluma Yaptığı Koruyucu Ruh Sağlığı Hizmeti Ödülü-2005, Amasya Vakfı tarafından verilen (Altın Elma) Ödülü-2009, Hasta Güvenliği İyi Uygulama Ödülüne (2009) layık görülmüştür.

YAYINDA olan tüm kitaplarının telif hakkını İDER Vakfı'na bağışlamıştır.

KİTAPLARI Kendinizle Varışık Olmak-2001,   Mutluluk Psikolojisi, Stresi Mutluluğa Dönüştürmek-2002, Psikolojik Savaş-2002, Aile Okulu, Makul Çözüm, Aile İçi İletişim Rehberi-2004, Kadın Psikolojisi-2006, Evlilik Psijolojisi-2006, Duyguların Psikolojisi-2006, Hayata Dair Yaşama Sevinci-2, 2007 (Dr. Elif Ilgaz Aydınlar ile Ortak yazar), İnanç Psijolojisi-2009, Var mı Beni Anlamak İsteyen? (Gençlik Psikolojisi, )-2009, Toplum Psikolojisi -2009,  Asimetrik Savaş, Politik Psijoloji-2010, Son Sığınak Aile-2010, Bağımlılık, Gerçek veya Sanal-2011 (Dr. Serdar Nurmedov ile ortak yazar), Güzel İnsan Modeli, Değerler Psikolijisi-2011, Sen Ben ve Çocuklarımız-2012, Çağın Vicdanı Bediüzzaman-, 2012, Akıldan Kalbe Yolculuk-2012 , Mesnevi Terapi-2012 , Yunus Terapi-2013 ...

KAYNAK Aşk Terapi (Prof. Dr. Nevzat TARHAN) Yayına Hazırlayan Sakine Korkmaz...  Not Aşk Terapi'yi beş yıl önce aramızdan ayrılan ve bana (Bir ölüye aşıkmışım dedirten, mekanı cennet olsun, Allah hepimizi sevdiklerimizle birlikte haşretsin. Kendisini çok özlediğim sevgili eşim, merhume, Nermin TARHAN'a ve bütün sevdiklerime ithaf ediyorum. AŞK TERAPİ Aşkın manasını anlamaya, acısını dindirmeye yaralarını tedavi etmeye ve hayata renk katmaya, öncelikle kendimden başlayarak bir nebze katkı sağlarsa, iyi dileklere ve dualara vesile olursa çok mutlu olacağım. Prof Dr. Nevzat TARHAN 1 Ocak 2014 İSTANBUL...

Saygılarımla...

Önceki ve Sonraki Yazılar
Mebruke BİCAN Arşivi

SEVGİ

28 Şubat 2024 Çarşamba 22:17

KIŞ

08 Ocak 2024 Pazartesi 21:40