PTT 177 yaşında

PTT 177 yaşında
Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi'nin (PTT) 177'nci kuruluş yıldönümü Sarayönü'nde kutlandı.Sarayönü PTT Şubesi Müdür vekili Yunus Kaya, kuruluş yıldönümü ile ilgili olarak gazetemize yaptığı açıklamada bireylerin...

Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi'nin (PTT) 177'nci kuruluş yıldönümü Sarayönü'nde kutlandı.

Sarayönü PTT Şubesi Müdür vekili Yunus Kaya, kuruluş yıldönümü ile ilgili olarak gazetemize yaptığı açıklamada bireylerin ve kurumların ayakta kalabilmeleri için değişime kendilerini hazırlamaları gerektiğini vurguladı.

Yılların getirdiği tecrübe ile kamu hizmeti sunduklarını kaydeden Kaya, PTT'nin 23 Ekim 1840 yılında posta ihtiyaçlarına cevap vermek amacıyla kurulduğunu hatırlattı. Kaya, "PTT İlk Posta Teşkilatı, Tanzimat Fermanı ile yaşanan gelişmelerin sonucu olarak Osmanlı Devleti'nin tüm halkının ve yabancıların posta ihtiyaçlarına cevap vermek amacıyla kurulmuştur. Telgrafın icadının 11. yılında ülkemizde telgraf hizmetleri başlamış, bu hizmeti disipline etmek üzere 1855 yılında ayrı bir Telgraf Müdürlüğü kurulmuştur. 23 Mayıs 1909 tarihinde ilk manuel telefon santralinin İstanbul'da hizmete verilmesinden sonra Posta ve Telgraf Nezareti haline dönüştürülmüş, 1913 yılında da Posta, Telgraf Telefon Umum Müdürlüğü adını almıştır" diye konuştu.

PTT çalışanlarının halka en iyi hizmeti vermek için çalıştığını belirten Kaya, "Görev yaptığımız her dönemde halka en iyi hizmeti verme azim ve gayreti içinde olduk. Bireylerin ve kurumların ayakta kalabilmeleri için değişime kendilerini hazırlamaları gerekmektedir. Biz yılların getirdiği tecrübe ile kamu hizmeti sunuyoruz. Fakat kamu hizmeti özel sektör mantığı ile sunma işlemini başlattık. Çalışanlarımızın kurumlarına sahip çıkarak bizi müşterilerimizin gözü önünde önemli bir mevkie taşıdılar" şeklinde konuştu.

Etiketler :