Ramazan alışveriş telaşı

Ramazan alışveriş telaşı
11 Ayın Sultanı Ramazan ayı geldi çattı. Hafta sonu marketlerin kalabalık olabileceğini düşünen vatandaşlar, alışverişini sonraya bırakmamak için soluğu alışveriş merkezinde aldılar. Alışveriş telaşı da başladı.Kovid-19...

11 Ayın Sultanı Ramazan ayı geldi çattı. Hafta sonu marketlerin kalabalık olabileceğini düşünen vatandaşlar, alışverişini sonraya bırakmamak için soluğu alışveriş merkezinde aldılar. Alışveriş telaşı da başladı.

Kovid-19 tedbirleri kapsamında hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan Sarayönü’nde yürüme mesafesinde olan vatandaşlar; Ramazan alışverişlerini yaptılar.

Kuşçu Market Genel Müdürü Hamza Küçükkuşçu yaptığı açıklamada, “Ramazan ayı öncesinde pandemi nedeniyle satışlarımız biraz düşük. İlerleyen günlerde daha iyi olacağını düşünüyoruz. Tüm halkımıza hayırlı ve sağlıklı bir Ramazan ayı diliyorum” ifadelerini kullandı.

Vatandaşlar marketlerden Ramazan ayı alışverişini gerçekleştirirken; fiyatların geçen yıla oranla 2-3 kat arttığını dile getirdiler. Ramazan ayı sofralarının vazgeçilmezi olan tahinin kilosunun 28 TL’den başladığı görüldü. Hurma fiyatları ise kilosu 30 TL’den başlarken; Medine hurması 65, Kudüs hurması da 70 TL’den satışa sunuluyor. Ramazan alışverişi yapan vatandaşlar, fiyatların geçen yıla oranla daha pahalı olduklarını belirttiler.