Dolar 23,3364
Euro 25,3801
Altın 1.473,24
BİST 5.554,00
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Konya 26°C
Az Bulutlu
Konya
26°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 24°C
Paz 23°C
Pts 21°C

Ramazan sonrası beslenme önerileri

Ramazan sonrası beslenme önerileri
26 Nisan 2023 11:35
A+
A-

Zengin iftar sofralarından sonra şimdi de zengin bayram sofraları kilo almamız için hazırda bekliyor.

Sadece Ramazan ayında değil her zaman sağlıklı ve dengeli beslenmenin çok önemli olduğunun altını çizen Diyet Uzmanı Elif Yıldırım Karacanoğlu, Ramazan sonrası sağlıklı ve dengeli beslenme hakkında şu önerilerde bulundu;

Bayram sonrası sıkı bir diyetle aldığım kiloları veririm diyerek yemenin ölçüsünü kaçırmayın.

Kahvaltı günün en önemli öğünü, kesinlikle atlamayın. Ancak zengin sofranızda şarküteri ürünlerine yer vermeyin. Hafif bir kahvaltı Ramazan boyunca dinlenen midenizi de yormamış olur.

Bayramın şanına yakışmaz deseniz de sofranızda aynı anda birkaç çeşit et yemeği ya da tatlı bulundurmayın. Tek tip besinleri tüketmeyin.

Misafirlerinize tatlının yanında mutlaka bir tuzlu ikram seçeneği de sunun.

Tatlısız bayram mı olur diyenlerdenseniz hamurlu tatlılar yerine sütlü tatlıları tercih edin. Daha küçük servis tabak ve kaseleri kullanın.

Susamayı beklemeden su için. Çünkü susadığınızı hissettiğiniz an vücudunuz susuzluk alarmı vermeye başlamış demektir.

5-6 bardaktan fazla çay; 3 fincandan fazla kahve tüketmeyin. Mümkünse bitkisel çayları tercih edin.

Her ikramı kabul etmek zorunda olmadığınızı unutmayın.

Misafirliğe giden sizseniz aç gitmeyin ve her gittiğiniz yerde tatlı yemeyin; size gelen misafirlerinize de tatlı tabağı yerine mümkün olduğunca meyve tabağı hazırlayın.

Çok dikkat etmenize rağmen gün içerisinde çok fazla yediyseniz akşam sadece meyve ve yoğurt tüketerek midenizi rahat bırakın.

Sık sık küçük porsiyonlarda yiyin.

Canınız ne kadar istese de kızartmalar ve yağlı yiyeceklerden uzak durun. Haşlama, ızgara veya fırında yapılmış yemekleri tercih edin.

Sebze ve meyve tüketimini artırın. Günde 2-5 porsiyon meyve tüketin.

Aktif olun. Ziyaretlerinize mümkün olduğunca yürüyerek gidin, arabayla gideceğiniz kadar uzak mesafede ise biraz önce inerek gideceğiniz yere yine yürümeyi tercih edin. Asansör yerine merdiven kullanın.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.