Ramazan umresine gittiler

Ramazan umresine gittiler
Sarayönü'nde Emekli İmam Hatip Veli Kozan nezaretinde özel bir tur şirketiyle Ramazan umresine gitmek için hazırlık yapan umreciler, geçtiğimiz günlerde kutsal topraklara gitmek üzere hareket etti. Sarayönü'nden 25 kişi olmak...

Sarayönü'nde Emekli İmam Hatip Veli Kozan nezaretinde özel bir tur şirketiyle Ramazan umresine gitmek için hazırlık yapan umreciler, geçtiğimiz günlerde kutsal topraklara gitmek üzere hareket etti. Sarayönü'nden 25 kişi olmak üzere toplam 100 kişi, Ramazan ayını kutsal topraklarda geçirecek.

Görevliler kılavuzluğunda Ramazan umresine giden grup için 22 Mayıs Pazartesi günü bir uğurlama töreni düzenlendi. İkindi saatlerinde İstasyon Meydanı'nda yapılan uğurlama törenine, umre yolcuları ve yakınları katıldı.

Uğurlama duasını yapan görevli imam hatip mukaddes topraklar ile ilgili yaptığı açıklamaların ardından dualarla umrecilerin hayırlı bir umre geçirmesini diledi. Yapılan uğurlama töreninde duaların ardından kendilerini uğurlamaya gelen vatandaşlarla vedalaşan umreciler sonrasına Konya havaalanına doğru yola çıktı.

Umrecilerin kutsal topraklarda ziyaret edecekleri yerler ile ilgili olarak bilgi veren görevliler, "Medine Mescid-i Nebevi, Uhud Dağı, Mescid-i Kıbleteyin, Yedi Mescitler, Cennet-ül Baki gibi yerler bulunuyor. Bütün namazlarını peygamberimiz Hz. Muhammet'in (s.a.v) Camiinde kılacaklar ve peygamberimiz (s.a.v) mescidini ziyaret edecekler. Medine'de 10 gün kaldıktan sonra Mekke'ye gidecek olan umreciler, Kabey-i Muazzama'yı tavaf edip Safa ile Merve arasında Say yapacaklar. Ayrıca Arafat, Mina, Müzdelife, Şeytan Taşlama yerlerini ziyaret edecekler. Dualarla uğurlanan umre yolcularının, dini vecibelerini yerine getirdikten sonra bayramın ikinci günü Sarayönü'ne geri dönecekler" dedi.