Ramazanda dilenciler çoğaldı

Ramazanda dilenciler çoğaldı
Ramazan dolayısıyla milletin manevi duygularını sömüren dilenciler Sarayönü’nün en hareketli olduğu günlerde bayram öncesini fırsat bilirken, il ve ilçe dışından dilenmek için guruplar halinde gelen dilenciler esnafa ve vatandaşlara...

Ramazan dolayısıyla milletin manevi duygularını sömüren dilenciler Sarayönü’nün en hareketli olduğu günlerde bayram öncesini fırsat bilirken, il ve ilçe dışından dilenmek için guruplar halinde gelen dilenciler esnafa ve vatandaşlara rahatsızlık veriyor.

Sarayönü’nde, halkın manevi duygularını istismar eden onlarca dilenci, cami önlerinde, cadde ve sokaklarda el açıp para istiyor.

Özellikle cuma günleri yaşanan hareketliliği takip eden ve çoğunluğunu kadınların oluşturduğu dilenciler cami önlerinde dilenmenin yanı sıra kapı kapı esnaf dükkanlarını gezerek dileniyor. Yaz aylarında daha da artan dilenci sayısı zabıta ve emniyet ekiplerine rağmen halkın duygularını sömürerek vatandaşları da zor durumda bırakıyor.

Dilencilerin çoğunluğunun dışarıdan gelerek ilçede dilendiklerini belirten vatandaşlar; “İlçemizde normalde dilenci yok. Özellikle çarşamba ve cuma günleri dışarıdan gelen dilenciler kapı kapı dolaşıp para istiyorlar. Tepki gösterseniz de çok ısrarcı davranıyorlar. Müşterilerimizde biz de rahatsız oluyoruz. Dilenciliği meslek haline getirmiş bu kişiler zabıta ve emniyetten de çekinmiyorlar. Çünkü, yeterli uygulama yapılmıyor ve cezalarda caydırıcı değil. Onlar da bunu bildikleri için kimseyi umursamıyorlar” şeklinde tepkilerini dile getirdiler.