Regâib Kandili Perşembe günü kutlanacak

Regâib Kandili Perşembe günü kutlanacak
Sarayönü’nde yılın ilk kandili olma özelliği taşıyan Regaip Kandili 18 Şubat Perşembe günü idrak edilecek.Regaip kandili, 2021 yılının ilk kandili olarak bu maneviyatlı günde Allah’ın rızasını kazanmak için müslümanlar...

Sarayönü’nde yılın ilk kandili olma özelliği taşıyan Regaip Kandili 18 Şubat Perşembe günü idrak edilecek.

Regaip kandili, 2021 yılının ilk kandili olarak bu maneviyatlı günde Allah’ın rızasını kazanmak için müslümanlar dua etme, namaz kılma ve Kuran-ı Kerim okuma gibi ibadetlerin yapılacağı mübarek bir gece olarak Perşembe akşamı idrak edilecek.

Sarayönü Müftüsü Şevket Karaca Regaip kandilinin önemine değinerek, “Zor zamanlardan geçtiğimiz bu günlerde İslam dünyası için bu günlerin önemi oldukça büyüktür. Bu özel günde her türlü istek ve arzumuzu iyiyi, doğruyu ve güzeli Rabbimize yöneltmeliyiz.” dedi.

Regaip Kandilini diğer kandillerden ayıran en önemli özelliğe değinen Karaca, “Bu, hem Recep ayında bulunması hem de Cuma günü idrak edilmesinden ötürüdür. Regâip gecelerinde dua etmek, tövbe ve istiğfarda bulunmak, bu geceyi çeşitli ibâdetlerle geçirmek, genel olarak âlimler arasında kabul görmüştür. Bu gece ibadet edenin tövbe edenin arzularının verileceği ümit edilir.” diye konuştu.

Karaca, sözlerine şöyle devam etti:

“Recep ayına “tövbe” ismi de konulmuştur. Mümin bu ayda ve özellikle de Regaip Kandili’nde günahlarını kendine itiraf edip tövbe etmelidir. Bu geceye özel bir ibadet şekli bulunmamasına karşın bu anlamlı günü tevbe, dua ve ibadetle geçirmek sevap kazanmaya vesile olur.

erotik sikiş izle