Regaip Kandili kutlandı

Regaip Kandili kutlandı
Sarayönü’nde Üç Aylar’ın müjdecisi olarak kabul edilen Regaip Kandili, coşkuyla kutlandı. Kandil günü camiler doldu taştı.Regaip Kandili ve mübarek üç aylar münasebeti ile Sarayönü İlçe Müftülüğü tarafından Merkez...

Sarayönü’nde Üç Aylar’ın müjdecisi olarak kabul edilen Regaip Kandili, coşkuyla kutlandı. Kandil günü camiler doldu taştı.

Regaip Kandili ve mübarek üç aylar münasebeti ile Sarayönü İlçe Müftülüğü tarafından Merkez Camii’nde yatsı namazından sonra Mevlid-i Şerif programı düzenlendi. İslam âleminin kutsal saydığı üç ayların müjdecisi Regaip Kandili’ni fırsat bilen her yaş gurubundan birey, kandili en iyi şekilde değerlendirebilmek için camilere akın etti.

Regaip Kandili münasebetiyle Çarşı Camii’nde düzenlenen vaaz programında, “Bu gece üç ayların girişidir ve bu gece ellerini semaya kaldırıp, dua eden Müslümanların Yaradan’dan af dilediği mübarek bir gece olan Regaip Kandilidir. Üç aylardan birincisi olan Recep ayının ilk Perşembeyi Cuma’ya bağlayan gecesi Regaip Kandilidir. Peygamberimiz, üç aylar geldiği zaman, “Allah’ım Recep’i ve Şaban’ı bana mübarek kıl ve beni ramazan ayına ulaştır” diye dua ederdi. Bu aylarda daima iyiye, doğruya, güzele ve Allah’ın rızasına uygun bir hayat standardına ulaşmak için gayret göstermemiz gerekir. Anasından günahsız doğan insan, akıl baliğ yaşar, takdir edilen süre doğunca da ölür. Kimisi bu zaman süresinde cenneti kazanır, kimi de cehenneme gider. Bizim birinci hedefimiz, Allah rızasını kazanmak olmalı. Yoksa yolumuzu kaybederiz.” ifadelerine yer verildi.

Vaazın ardından Sarayönü Merkez Çarşı Camii İmam Hatibi Kasım Kılıç tarafından yatsı namazı kıldırılırken, Mevlid-i Şerif programının ardından cami çıkışında cemaate tatlı ikramlarında bulunuldu.