Rektör Şahin'den ilçeye ziyaret

Rektör Şahin'den ilçeye ziyaret
Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Sarayönü'ne kurulması planlanan sivil hava alanı ve Meslek Yüksek Okulu'na yeni bölümler kazandırılmasıyla ilgili olarak ilçeye geldi. Rektör Şahin, Meslek Yüksek Okulu,...

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Sarayönü'ne kurulması planlanan sivil hava alanı ve Meslek Yüksek Okulu'na yeni bölümler kazandırılmasıyla ilgili olarak ilçeye geldi. Rektör Şahin, Meslek Yüksek Okulu, hava alanının kurulması planlanan alan ve Beşgöz'de incelemelerde bulundu.

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak ziyaretle ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Daha önce ilçemizde bulunan Meslek Yüksekokulu ve Sivil Havacılık ile ilgili görüştüğümüzde Sarayönü'ne davet ettiğimiz Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, ilçemize ziyarette bulundu. Bu ziyarette sivil havacılık için tahsis edeceğimiz arazide, Meslek Yüksekokulu'nda ve Beşgöz'de incelemelerde bulundu." dedi.

Ek bina, ek bölümler, sivil havacılık gibi konuların masaya yatırıldığını kaydeden Solak, "Sarayönü Meslek Yüksek Okulu'na açılmasını istediğimiz ek bölümlerle ilgili talebimizi ve ilçemize yapılmasını istediğimiz ek bina talebimizi yerinde inceledi. Kendisine KYK yurdunun yapılacağı alanı gösterdik. Bu konulardan Meslek Yüksek Okulu'nun geliştirilmesi için gerekenin yapılacağını ifade etti. Yine sivil hava alanı için ayrılan yeri inceledik. İncelemelere Selçuk Üniversitesi'nden Prof Dr. Birol Gülnar ve pilotaj sertifikasını verecek olan hocamız katıldı. İncelemeye eşlik eden Kaymakamımız Tarık Bahadır ve İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi Ruhi Gül ile birlikte teknik incelemeleri tamamladık. Sivil havacılığın Sarayönü'ne kazandırılması konusunda fikir birliğine vardık. Yine Beşgöz göl alanının çevresini Sarayönü Belediyesi'ne tahsis edildiği bilgisini paylaştık. Selçuk Üniversitesi ve Sarayönü Belediyesi işbirliğinde bir sosyal tesis yapılabileceği konusunda görüş alışverişinde bulunduk." şeklinde konuştu.