Sağlık çalışanlarının talepleri yerine getirilmeli

Sağlık çalışanlarının talepleri yerine getirilmeli
Sağlık-Sen Konya Şube Başkanı Dr. Ahmet Uzunay, "Bugün yapılması gereken yorgun sağlık çalışanlarının haklı taleplerine karşılık vermektir. Kimse üzerinden sorumluluk atmasın. Bu sorunların çözülmesi, sağlık çalışanlarının...

Sağlık-Sen Konya Şube Başkanı Dr. Ahmet Uzunay, "Bugün yapılması gereken yorgun sağlık çalışanlarının haklı taleplerine karşılık vermektir. Kimse üzerinden sorumluluk atmasın. Bu sorunların çözülmesi, sağlık çalışanlarının yüzlerinin gülmesi gerekiyor" dedi.

Sahada COVID-19’a karşı asıl mücadeleyi sağlık çalışanlarının yürüttüğünü ifade eden Uzunay  “Şiddet olaylarında genelde COVID-19 hastalarının ya da hasta yakınlarının olduğunu görüyoruz. Bu durumun kabul edilmesi mümkün değil. Şiddeti uygulayanlara karşı asla ama asla müsamaha gösterilmemeli. Yasal ve vicdani bütün mekanizmalar tavizsiz işletilmeli” şeklinde konuştu.

Döner sermaye adaletsizliğinin gün geçtikçe derinleştiğini vurgulayan ve yetkililerin sistemi adaletli hale dönüştürmesi gerektiğini dile getiren Sağlık-Sen Konya Şube Başkanı Dr. Ahmet Uzunay, “Sistem artık alarm veriyor. Sistemin yeniden adaletli hale getirilmesi için Sağlık-Sen Genel Merkezimiz çalışmalar yürüttü. Bu çalışmalar sonucunda adil ve hakkaniyetli sistemin oluşması için model önerisini oluşturarak, paydaşlarla paylaşıldı.

Görüyoruz ki sorun günü kurtarmak için atılan adımlarla da işlemiyor. Bizim isteğimiz hak gaspının olmaması ve çalışanın bir damla alın terinin hakkını alması. İsteğimiz model önerimiz doğrultusunda sistemin yeniden inşa edilmesidir. Bunun için tüm çabamızla mücadele edeceğiz ve bu sorunu da tarihin çöplüğüne atacağız.

Sağlık-Sen olarak, biz sahada ne konuşuyorsak yetkililerle de aynı dille konuşuyoruz. Bazı sendikacılar sahada farklı, masada farklı konuşuyor. Çok şükür biz onlardan olmadık. Yıllardır bu şiarla mücadele eden Sağlık-Sen’i, bu erdemli teşkilatı ve üyelerini yürekten kutluyorum” dedi.