“Sağlıkta şiddeti sona erdirin”

“Sağlıkta şiddeti sona erdirin”
Sarayönü Devlet Hastanesi Başhekim ve Sağlık-Sen Konya Şube Başkanı Dr. Ahmet Uzunay, “Ülke genelinde virüs riskinin en yüksek seviyelere ulaştığı Mart 2021 ayında sağlık çalışanlarına yönelik şiddet konusunda ne yazık...

Sarayönü Devlet Hastanesi Başhekim ve Sağlık-Sen Konya Şube Başkanı Dr. Ahmet Uzunay, “Ülke genelinde virüs riskinin en yüksek seviyelere ulaştığı Mart 2021 ayında sağlık çalışanlarına yönelik şiddet konusunda ne yazık ki bir gerileme olmadı” dedi.

Dr. Ahmet Uzunay, “1 Ay boyunca, 22 saldırganın yer aldığı 16 şiddet olayı yaşandı. Bu rakamlar; Ocak ayında 45 saldırgan, 13 şiddet olayı şeklinde gerçekleşmişken, Şubat ayında 36 saldırgan 9 şiddet olayı olarak kayıtlara geçmişti. Gerek önceki veriler gerekse 2021 yılının ilk üç ayı verileri, genel itibarıyla her bir şiddet olayına birden fazla kişinin sebep olduğunu ortaya koymaktadır. Yani neredeyse her ay şiddet olaylarına sebebiyet veren kişi sayısı, yaşanan olay sayısından fazla olmaktadır. Bu da saldırıların bireysel olmadığını gözler önüne sermektedir.” dedi.

Mart 2021 ayı şiddet raporunu değerlendiren Sağlık-Sen Konya Şube Başkanı Dr. Ahmet Uzunay, şu ifadeleri kullandı: “Fedakar sağlık çalışanları genelde hasta ve hasta yakınlarının şiddetine maruz kalıyor. Bu yönüyle sağlıkta şiddetin faillerini uzakta aramamak gerekiyor. Aslında trajik olan da bu. Hastanelere şifa bulmak için gelen hastalar ve yakınları, şifa dağıtan elleri, tabiri caizse kırıyor. Bu durumu kabul etmek, mümkün değil. Eskilerin tabiriyle hemhal olmanın yani empati kurmanın ne büyük bir nimet olduğu, bu gibi durumlar karşısında bir defa daha karşımıza çıkıyor. Sağlık çalışanları da insan ve yegane amaçları şifa dağıtmak. Kırılan eller, hakarete uğrayan onurlar, küfre ve tehdide maruz kalan şahsiyetler nasıl ve nereye kadar şifa dağıtabilir, bunu herkesin iyi idrak etmesi gerekir.” şeklinde konuştu.