Saha kriterleri belli oldu

Saha kriterleri belli oldu
Bölgesel Amatör Lig'de 2017-2018 sezonunda uygulanacak saha ve stat kriterleri belirlendi. Kulüplerin Türkiye Futbol Federasyonu na bildirdikleri sahanın belirlenen kriterlere uygun olup olmadığı ile ilgili olarak TFF Bölge Müdürlükleri...

Bölgesel Amatör Lig'de 2017-2018 sezonunda uygulanacak saha ve stat kriterleri belirlendi. Kulüplerin Türkiye Futbol Federasyonu na bildirdikleri sahanın belirlenen kriterlere uygun olup olmadığı ile ilgili olarak TFF Bölge Müdürlükleri tarafından denetim ve tespit yapılacak.

Belirlenen kriterler şu şekilde: "Takımlar ve hakemler için sahaya ve oyun alanına, güvenli bir şekilde doğrudan giriş sağlanmalıdır. Hakem ve takımların girişi, seyirci girişine kapalı ve korumalı bir alan olmalıdır. Takımların ve hakemlerin odalarından oyun alanına ulaştıkları güzergah, seyirciler tarafından atılabilecek yabancı cisimler ile yaralanma riskini önleyecek uzaklıkta olmalıdır. Oyun alanından soyunma odalarına, soyunma odalarından oyun alanına giriş ve çıkışlarda körük veya tünelin olması idealdir. Şayet bu olanak yoksa sporcuların, teknik adamların, yöneticilerin ve hakemlerin güvenliğini sağlayacak yeterlikte uzun ve geniş bir fiziki bariyer mutlaka olmalıdır.

Oyun alanı doğal çim veya suni çim saha olmalıdır. Seçilecek zemin tamamen yumuşak ve düz olmalıdır.  Suni çim olması halinde de yeşil renkli ve tüm lig sezonu boyunca maç yapmaya elverişli olmalıdır. Oyun alanı ölçüleri çizgi kalınlığı dahil uluslar arası standart 68 m. x 105 m. olmalıdır. Ancak saha koşulları bu ölçülere uygun değilse, Uluslar arası Futbol Oyun Kuralları dikkate alınarak yapılacak inceleme sonunda uygunluk verilebilecektir. Ayrıca oyun alanı üzerindeki orta saha, ceza alanı vb. gibi çizgiler Futbol Oyun Kuralları kitapçığında belirtilen şekilde ve ölçülerde çizilmelidir."

xxx