Şahin: “Sarayönü benim için çok özel”

Şahin: “Sarayönü benim için çok özel”
Sarayönü Kaymakamı Zafer Şahin, ilçe ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu. Şahin yaptığı açıklamada, ilçeyi bulunduğu yerden daha ileriye taşımak için kendi de dahil olmak üzere lokomotif aktörlerin birlik ve beraberliği...

Sarayönü Kaymakamı Zafer Şahin, ilçe ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu. Şahin yaptığı açıklamada, ilçeyi bulunduğu yerden daha ileriye taşımak için kendi de dahil olmak üzere lokomotif aktörlerin birlik ve beraberliği sağlayarak kalkınma için itici güç oluşturması gerektiğini söyledi.

Sarayönü’nde görevine başladığı gün ile bıraktığı gün arasında fark olması gerektiğini kaydeden Şahin, “Sarayönü ilk görev yerim olması nedeniyle benim için çok özel bir yeri olacak.” ifadesini kullandı.

Göreve başladıktan sonra kendisini makamında ziyaret eden gazetemize açıklamalarda bulunan Kaymakam Zafer Şahin, “Sarayönü hakkında geniş çerçeveli olmasa da bilgim var ama yaşayarak öğrenmek daha güzel olacak. Sarayönü, derli, toplu, yaşanacak, projelere ve gelişmeye açık güzel bir ilçe. İlçede kozmopolit bir yapı var. Bu birlikteliğin sağlanması çok güzel. İnsanları güler yüzlü, samimi ve çok saygılı.” dedi.

Benim önceliğim eğitim

Kendi yaşamından da yola çıkarak eğitime öncelik verdiğini aktaran Şahin, “Geleceğimizi çocuklarımıza emanet edeceğiz. Bizim bulunduğumuz bu yer bir süre sonra gençlerimiz, çocuklarımız bulunacak. Bu yüzden ben her zaman eğitime ağırlık verdim. Gün geldiğinde bizi yönetecek çocuklarımız, bu ülkeyi daha ileriye götürebilecek bir donanımla yetiştirmeliyiz.” şeklinde konuştu.

Şahin ilçeyi tanıdıkça üzerinde daha yoğun çalışacağı alanları belirleyip buna göre faaliyetler yürüteceklerini ifade etti. Konum olarak ilçenin çok iyi bir yerde bulunduğuna değinen Şahin, bu konumun avantaj oluşturması gerektiğini dile getirdi.

Kaymakam Zafer Şahin kimdir?

30 Ağustos 1991 yılında Kırşehir’in Akpınar ilçesinde dünyaya geldi. İlkokulu Kırşehir’de, Ortaokulu ve Liseyi Ankara’da tamamladı. 2017 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünü ve yine aynı Üniversitenin İletişim Fakültesi Gazetecilik bölümünü bitirdi. Ankara Üniversitesi Türk İnkılap Tarihi Enstitüsünde Yüksek Lisans yapmaktadır.

2019 yılında yapılan Kaymakamlık sınavını kazanan Şahin, Kırıkkale Valiliğinde İl Merkez Stajını, Denizli Valiliğinde Teftiş Stajını yaptı. Rize Pazar Kaymakamlığında Kaymakam Refikliği Stajını, Karaman’da Mülkiye Müfettişi nezaretinde Teftiş stajını yaptı. Ankara Kızılcahamam Kaymakamlığında, Kaymakam Refikliğini tamamlayarak, İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünün 02.02.2021 tarihli onayı ile ilçemize Kaymakam Vekili olarak atandı.