Sakar mekeler kuluçkaya yattı

Sakar mekeler kuluçkaya yattı
Beşgöz gölünü yıl boyu yaşam alanı olarak seçen türlerden sakar mekeler, ilkbahar döneminin gelmesiyle birlikte başlayan üreme mevsimi nedeniyle kuluçkaya yattı.Sakar mekeler, gölün iç kesimlerinde bitki örtülerinden yuva...

Beşgöz gölünü yıl boyu yaşam alanı olarak seçen türlerden sakar mekeler, ilkbahar döneminin gelmesiyle birlikte başlayan üreme mevsimi nedeniyle kuluçkaya yattı.

Sakar mekeler, gölün iç kesimlerinde bitki örtülerinden yuva oluşturabilmek için mesaiye başlarken, yapımı tamamlanan yuvalarda dişiler kuluçkaya yattı. Beşgöz Gölü'nün sazlık kesimleri son yıllarda çok sayıda sakar meke için yaşam alanı haline dönüştü. Sakar mekeler, gölde popülasyonu en fazla ve en yoğun olan su kuşları türlerinden birisi olarak gözleniyor.

Korona virüs önlemleri kapsamında özellikle hafta sonu günlerinde vatandaşlara sokağa çıkma kısıtlaması getirilmesinin ardından oluşan sessizlik, sakar mekelerle birlikte diğer türlerin de daha rahat bir üreme dönemi geçirmesine imkan sağladı.

Mayıs ayında yumurtadan çıkması beklenen yavrularla birlikte kıyılarda sakar meke popülasyonunun daha da yoğunluk kazanması bekleniyor.