Saldırıya uğrayan gazetecilerin ifadeleri alındı

Saldırıya uğrayan gazetecilerin ifadeleri alındı
31 Mart Yerel Seçimleri öncesi Ladik mahallesinde haber çalışması yaptıkları sırada bir grubun saldırısına uğrayan Gazeteci Mehmet Ali Kayacı ve Ömer Faruk Karabulut’un on ay sonra Sarayönü İlçe Emniyet Amirliği’nde ifadeleri...

31 Mart Yerel Seçimleri öncesi Ladik mahallesinde haber çalışması yaptıkları sırada bir grubun saldırısına uğrayan Gazeteci Mehmet Ali Kayacı ve Ömer Faruk Karabulut’un on ay sonra Sarayönü İlçe Emniyet Amirliği’nde ifadeleri alındı.

Sözcü gazetesinde yer alan habere göre olaydan yaklaşık 10 ay sonra ifadeleri alınan gazetecilerden Mehmet Ali Kayacı, "Saldırganlar hakkında suç duyurusunda bulunmamıza rağmen ifadeyi yeni verebildik, ancak saldırganların ifade vermeye dahi çağrılmadıklarını öğrendik" dedi.

31 Mart Yerel seçimleri öncesi Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, seçim çalışmaları kapsamında Ladik Mahallesi’ne gitmiş ve Mustafa Doğan isimli vatandaşın tepkisine maruz kalmıştı.

Ladik’e giderek Mustafa Doğan isimli vatandaşın durumunu yerinde haberleştirmek isteyen gazeteci Mehmet Ali Kayacı ve Ömer Faruk Karabulut bir grubun tekmeli-tokatlı saldırısına uğradığı iddia edilmişti. Olayın ardından Konya Cumhuriyet Başsavcılığına giderek saldırganlar hakkında suç duyurusunda bulunan gazeteciler, aradan geçen 10 ayın ardından ifade verebildi.

Sarayönü İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne giderek ifadelerini verdiklerini açıklayan gazeteci Mehmet Ali Kayacı, şöyle konuştu; “Vatandaşın su sorunu yaşadığını Konya Büyükşehir’in de suyun aktığını iddia ettiği olaya ilişkin yollardaki su boruları ve evlerin susuzluğunu kayda aldıktan sonra 20 kişilik bir grubun saldırısına uğradık. Olayın büyümemesi ve mesleki ahlak gereği, saldırılara sessiz kalıp olay yerinden kaçtık. Aynı gün şikayetimizi savcılığa ilettik. Yaklaşık bir yıl sonra saldırganlardan önce yine ifadeyi biz verdik. Saldırganlar daha ifade vermeye dahi çağrılmamış.”