Saman yangını korkuttu

Saman yangını korkuttu
Sarayönü'ne bağlı Boyalı mahallesinde saman yapımı esnasında meydana gelen yangın korkuttu. Yangın çevreye yayılmadan söndürüldü.Olay boyalı mahallesinde hasadın ardından tarlalarda kalan anızların samana dönüştürülmesi...

Sarayönü'ne bağlı Boyalı mahallesinde saman yapımı esnasında meydana gelen yangın korkuttu. Yangın çevreye yayılmadan söndürüldü.

Olay boyalı mahallesinde hasadın ardından tarlalarda kalan anızların samana dönüştürülmesi esnasında meydan geldi. Tarlada saman yapımı esnasında bir süre boş çalışıp ısınan ve bilye dağıtan saman makinesi kor haline gelen bilye parçalarını saman konteynırına püskürttü. Konteynırdaki samanların tutuşmasıyla yangın başladı. Yanan samanı tarlaya boşaltan işçiler, traktörün ve konteynırın yanmasına engel oldu. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri konteynırı soğutarak, yanan samanı söndürdü. Yangının çevreye yayılması engellendi.

Sarayönü İtfaiye Merkezi Amiri Seyfettin Alakır, yaptığı açıklamada, hasat yapan, saman ve balya üretimi yapan vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Alakır yaptığı açıklamada, "Bakımsız iş makineleri tarım alanlarında büyük risk oluşturuyor. Ürün hasadı veya hasattan arta kalan anızın işlenmesi esnasında bakımsız iş makineleri ve bilgisiz kişiler yangına sebep olabilir. Bu noktada iş makinelerinde yangın söndürme cihazının mutlaka bulundurulması gerekiyor. Dikkatsizlik ve tedbirsizlik çiftçilerin bir yıllık emeğinin yanmasına veya anız yangınlarında birçok masum canlının yanmasına sebep olabiliyor. Bu noktada risk taşıyan yerlerde ve işlerde daha dikkatli olunması gerekiyor" dedi.