Şampiyonluğu getirecek iskelet

Şampiyonluğu getirecek iskelet
Bölgesel Amatör Lig'de 8'nci sezonunu geçirmeye hazırlanan Sarayönü Belediyespor, Teknik Direktör Niyazi Kart ve Antrenör Ozan Dombaz ile sözleşme yenilemesinin ardından, transfer çalışmalarına hızlı bir giriş yaptı. Teknik...

Bölgesel Amatör Lig'de 8'nci sezonunu geçirmeye hazırlanan Sarayönü Belediyespor, Teknik Direktör Niyazi Kart ve Antrenör Ozan Dombaz ile sözleşme yenilemesinin ardından, transfer çalışmalarına hızlı bir giriş yaptı. Teknik heyetin hazırladığı transfer listesini değerlendiren yönetim, hocanın istediği isimlere bir bir imza attırmaya başladı. Bu kapsamda iç transfere hızlı bir giriş yapan Sarayönü Belediyespor, şu ana kadar toplam 8 transfer gerçekleştirildi. Bu transferlerle geçtiğimiz sezonun iskeleti korunmuş oldu. Geçtiğimiz yılların aksine transfer stratejisini değiştiren yeşil siyahlılar, şampiyonluk için sezon başından işi sıkı tutmak istiyor.

Sarayönü Belediyespor, Bölgesel Amatör Lig'de geçireceği 2017-2018 sezonunun hazırlıklarına hızlı şekilde giriş yaptı. Ligde mücadele ettiği 7 yılın aksine transfer stratejisinde değişikliğe giden yeşil siyahlılar, geçtiğimiz yıl önemli başarılara imza atan takımın iskeletini koruma yoluna gitti. Geçtiğimiz sezon takımda görev alan 8 oyuncu ile yeniden anlaşan Sarayönü Belediyespor, iç transferde bombaları patlattı. Mücadele yapısı yüksek takım iskeletini koruyan temsilcimiz, dış transferde nokta isimlerle anlaşarak şampiyonluk hedefi olan bir takım oluşturacak.

İç transfer çalışmaları kapsamında istediği tüm oyuncularla anlaşmaya varan Sarayönü Belediyespor yönetimi ve teknik heyeti Alper Erkoç, Yunus Emre Yılmaz, Erkan Çelik, Özenç Albayrak, Mustafa Baştin, Sercan Şen, Mustafa Sayan ve Fatih Görücü ile el sıkıştı. İç transferde görüşme kararı alınan bir başka oyuncu olan Hüseyin Serhat Cihan ile de önümüzdeki günlerde masaya oturulacak.

İç transferin yanı sıra dış transfer çalışmalarına da hız kazandıran Sarayönü Belediyespor, kritik noktalara alacağı 5 oyuncu ile transferi kapatacak. Hücum, orta saha, savunma ve kanatlara alınacak beş oyuncunun yanı sıra Konyaspor altyapısından takımda direk oynayabilecek 3 genç yetenekle anlaşma sağlanacak.

 

Büyük katkılar sağladılar

İç transferde anlaşmaya varışan Alper Erkoç, Yunus Emre Yılmaz, Erkan Çelik, Özenç Albayrak, Mustafa Baştin, Sercan Şen, Mustafa Sayan ve Fatih Görücü, geçtiğimiz sene takıma önemli katkılar sağlayarak elde edilen başarının mimarları olmuşlardı. Sezon içerisinde Erkan Çelik 4, Mustafa Sayan 3, Fatih Görücü 2, Alper Erkoç 1, Özenç Albayrak 1 gol atmıştı. Ayrıca genel olarak ilk 11'de görev alan bu oyunculardan Sercan Şen 988, Yunus Emre Yılmaz 990, Mustafa Baştin 2158, Alper Erkoç  1736, Fatih Görücü 1401, Özenç Albayrak 966, Erkan Çelik 514, Mustafa Sayan 893 dakika görev almıştı.

Strateji değişti, hedef aynı

Transfer politikası hakkında bilgi veren Sarayönü Belediyespor Teknik Direktörü Niyazi Kart, yaptığı açıklamada, "İç transferde kalmasını istediğimiz oyuncularla anlaştık. Daha önceki senelerde olduğu gibi iskeleti bozup sıfırdan takım yapmak yerine omurgayı koruyup iyi oyuncu takviyeleriyle hedefe oynamak istiyoruz. Dış transferde 5 oyuncu ile anlaşacağız. Konyaspor'dan destek alacağız. Konyaspor altyapısından, takımda oynayabilecek 3 oyuncu ile anlaşıp onları da kadromuza katacağız. Bu kadro ile hedefe ulaşacağımıza inanıyoruz. Ne zaman kendimize hedef koyduysak o zaman başarılı olduk. Bu sene de hedefimizi belirledik. Her zaman şampiyonluğun en büyük adayı biziz. İnşallah bu sene şampiyon olacağız. Önümüzdeki 10 gün içinde transferi bitirip plan programımıza bakacağız." dedi.