Sanayi dükkanlarını canlandırmalıyız

Sanayi dükkanlarını canlandırmalıyız
Sarayönü sanayisinde depo olarak kullanılan dükkanların yeniden canlandırılarak ekonomiye kazandırılması isteniyor. Yeni işyerlerinin açılmasına engel olan depolar sanayinin gelişmesine engel oluyor.  Kadınhanı ve Ladik...

Sarayönü sanayisinde depo olarak kullanılan dükkanların yeniden canlandırılarak ekonomiye kazandırılması isteniyor. Yeni işyerlerinin açılmasına engel olan depolar sanayinin gelişmesine engel oluyor.  Kadınhanı ve Ladik mahallesinin sanayisine oranla bir hayli geri kalan Sarayönü sanayisinin gelişebilmesi için ilk adım olarak uygun işyerlerinin sağlanması gerekiyor.

Son yıllarda birçok esnaf iş yeri bulamadığından dolayı Sarayönü'nü tercih etmedi.

Sanayideki dükkan sıkıntısını dile getiren sanayi esnaflarından Cumhur Kas, yaptığı açıklamada, "Sarayönü Sanayi Sitemiz 70 adet dükkandan oluşuyor. Dükkanların ilk yapım aşamasında yeterli sayıda sanayi esnafı olmamasından dolayı dükkan sayısı tamamlanması için çiftçiler ve diğer meslek guruplarından da kişiler yapı kooperatifine üye olarak dükkan sahibi olmuşlardı. Bunlardan bir kısmı dükkanını sattı, bir kısmı kiraya verdi. Büyük bir çoğunluğu ise şahsi tarım ekipmanları, gübre ve mahsul için depo olarak kullanmaya devam ediyor." dedi.

İşyeri açacaklar dükkan bulamıyor

Sarayönü sanayisine ilgi olduğunu fakat ustaların dükkan bulamadığı için gittiğini anlatan Kas, "Zaten geride olan sanayimiz, yeni gelen ustaların dükkan bulamamasından dolayı büyüyememiş, bir darbe de dükkan sahiplerinden gelmiştir. Son yıllar içerisinde 2 kaportacı, 1 döşemeci, 1 oto boyacı, 6 tamirci, 1 mobilya imalatçısı, 2 metal doğramacı, 1 alüminyum doğramacı ve sayısını hatırlamadığım çeşitli meslek guruplarından imalatçılar dükkan bulamadıklarından dolayı bu sanayiyi tercih etmediler. Hali hazırda boş dükkan arayanlar var." şeklinde konuştu.

Dükkanlar esnaflara verilmeli

Dükkan sahiplerine seslenen Cumhur Kas, şunları söyledi: "Biz bu sıkıntımızı her dile getirmemize rağmen, şu ana kadar olumlu hiç bir sonuç elde edemedik. Vatandaş kahveye her oturduğunda sanayinin gelişmemesinden yakınırken, sanayi dükkanlarını esnafa kiraya vermeyerek bu durumun müsebbibi olmuş oluyorlar. Buradan dükkan sahibi çiftçilere çağrımdır: Lütfen dükkanlarınızı boşaltıp ehil esnaflara kiraya verin. Memleketimizin kalkınmasında payınız olsun. Yerli ve milli üretimin önem kazandığı şu günlerde üreticimize bir destekte siz çıkın. Dükkanlarınızda yıllardır kullanmadığınız tarım ekipmanlarınızı elden çıkartın. Milli servete katkınız olur."