Sanayide işler arttı

Sanayide işler arttı
Sarayönü'nde geçtiğimiz hafta ilçeyi etkisi altına alan kar ve soğuk hava, hazırlıksız yakalanan araç sahiplerinin canını sıkarken, oto sanayi esnafının yüzünü güldürdü. İlçede kar yağışının da etkisiyle hava sıcaklıklarının...

Sarayönü'nde geçtiğimiz hafta ilçeyi etkisi altına alan kar ve soğuk hava, hazırlıksız yakalanan araç sahiplerinin canını sıkarken, oto sanayi esnafının yüzünü güldürdü. İlçede kar yağışının da etkisiyle hava sıcaklıklarının eksi derecelere düşmesi, sanayi esnafının iş yoğunluğunu artırdı.

Sarayönü sanayi esnafları kar yağışıyla birlikte iş yoğunluklarının da arttığını söyledi. Sanayi esnafı, "İlçemizde etkili olan kar ve soğuk hava nedeniyle birçok araç sabahları çalışmadı. Sabah aracını çalıştırıp işe giden araç sahipleri iş çıkışında araçlarını çalıştıramıyor ve sanayinin yolunu tutuyor. Bu yüzden sabah başladığımız mesaiye geç saatlere kadar devam etmek zorunda kalıyoruz" dedi.

Kışın çalışmanın yaz aylarına göre daha zor olduğunu ifade eden sanayici esnafı, "İlçemizde hava sıcaklıkları artık eksi derecelere düştü. Hal böyle olunca çalışmakta bir hayli zor oluyor. Sabahtan akşama kadar bu soğukta araçların tamirini yapıyoruz. Son günlerde bir hayli iş yoğunluğu yaşıyoruz. Bu yoğunluğumuz hava sıcaklıklarının eksilerde olduğu sürece devam edeceğine inanıyoruz. Sanayimize şu günlerde en fazla gelenler araçları çalışmayanlar. Çünkü soğuk hava nedeniyle birçok araç çalışmıyor. Araç sahipleri çalışmayan araçlarını iterek, çekerek ya da vurdurarak çalıştırmayı denemesinler. Çünkü bu tür denemeler araçta daha büyük arızaların yaşanmasına sebep olur. Araç sahipleri çalışmayan aracı için bir tamirci getirmesi kendileri açısından daha iyi olacaktır" diye konuştu.

Esnaflar, araç sahiplerinin araçlarının antifrizini ve yağını mutlaka kontrol etmeleri gerektiğini, eksilen yağdan ve antifrizden dolayı 2-3 bin lirayı bulan zararların olabileceğini sözlerine ekledi. Araçlarda çekme halatı, zincir gibi önemli malzemelerin mutlaka bulundurulması konusunda sürücüleri uyaran sanayiciler kar lastiği taktırmayanların ellerini çabuk tutması gerektiğini söyledi.