Sandıklı'da düğüm çözülecek mi?

Sandıklı'da düğüm çözülecek mi?
Sarayönü Belediyespor, Bölgesel Amatör Lig'de geçirdiği 7'nci sezonunda şampiyonluktan uzak kalsa da prestijini konuşturmak için mücadelesine devam ediyor. Ligin 22'nci haftasında Afyon temsilcilerinden Sandıklıspor'a konuk olacak...

Sarayönü Belediyespor, Bölgesel Amatör Lig'de geçirdiği 7'nci sezonunda şampiyonluktan uzak kalsa da prestijini konuşturmak için mücadelesine devam ediyor. Ligin 22'nci haftasında Afyon temsilcilerinden Sandıklıspor'a konuk olacak olan yeşil siyahlılar, geçtiğimiz yıl 3'ncü Lig'den düşen rakibini yenerse kendi adına bu sezonunun düğümünü çözecek. Karşılaşma 13 Mart 2017 Pazartesi günü saat 14:00'te Sandıklı ilçe stadında oynanacak.

Bölgesel Amatör Lig'de 2016-2017 sezonunun sonu yavaş yavaş yaklaşıyor. Son düzlüğe girilen haftalarda bazı takımlar için şampiyonluk yarışı kırışırken, bazı takımlar için de küme kalma savaşı kızıştı. Bu takımların yanı sıra ligin şu anda en rahat takımlarından biri olan Sarayönü Belediyespor, şampiyonluk iddiasından ve düşme potasından uzak olarak prestij karşılaşmalarına çıkıyor. Bölgesel Amatör Lig'in kurucu takımlarından olan Sarayönü Belediyespor, 7 yıldır kalıplaşan başarı geleneğini devam ettirmek için Afyon temsilcilerinden Sandıklıspor ile karşı karşıya gelecek. Temsilcimizin deplasmanda galip gelmesi durumunda kendi adına ligin düğümü çözülecek.

Konya liderliğinde Akşehirspor'a 10 puan fark atan Sarayönü Belediyespor, doğrudan ligde kalmayı büyük oranda garantilemiş olsa da Akşehirspor'un kağıt üzerinde halen mucize şansı bulunuyor. Sarayönü Belediyespor'un Sandıklıspor'a konuk olduğu haftada Akşehirspor Kepez Belediyespor'u konuk ediyor. Yeşil siyahlıların kazanması durumunda, Akşehirspor berabere kalır veya mağlup olursa, temsilcimiz Konya liderliğini garantilemiş olacak. Bunun yanı sıra Eğirdirspor'un Tavşanlı Linyitspor'a konuk olduğu haftada, temsilcimizin 4'ncü sıraya yükselme şansı da bulunuyor.

Bu hesaplar içerisinde Konyaaltı Belediyespor galibiyetinin ardından bir günlük tatil yapan Sarayönü Belediyespor, bugün yeniden topbaşı yapıyor. Galibiyet parolasıyla antrenmanlara başlayacak olan temsilcimiz, Cuma gününe kadar antrenmanlarına devam edecek. Teknik ve taktik anlamda karşılaşmaya iyi hazırlanmak isteyen takım, deplasmandan eli boş dönmek istemiyor.

Öte yandan geçtiğimiz sezon profesyonel ligden düşen Sandıklıspor, Bölgesel Amatör Lig'de de istediği gibi bir sezon geçiremedi. Puan durumunda 8 nci sırada bulunan Sandıklıspor, Hisar Belediyespor ile ligde kalma mücadelesi veriyor. 26 puanla Hisar Belediyespor un 4 puan önünde bulunan Sandıklıspor, ligde kalmanın hesaplarını yapıyor. Bu doğrultuda 3 puan için sahaya çıkacak ev sahibi ekibin ciddiye alınması gerekiyor. 7 galibiyet, 5 beraberlik ve 8 mağlubiyeti bulunan Sandıklıspor, attığı 27 gole, 30 golle karşılık gördü. Evinde 10 maç oynayan Afyon temsilcisi, bunlardan 3 ünü berabere tamamlarken, 2 sinde mağlup oldu. Son iki maçında iç sahada Eğirdirspor a 2-1, dış sahada Bucak Belediye Oğuzhanspor a 3-1 yenilen Sandıklıspor u Murat Alaçayır çalıştırıyor.