Şap aşılamaları yapılıyor

Şap aşılamaları yapılıyor
Sarayönü İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Tarım Bakanlığının talimatları doğrultusunda 2023 Sonbahar şap aşılama kampanyasının başlatıldığını duyurdu.Türkiye için önemli hayvan hastalıkları arasında yer alan şapa...

Sarayönü İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Tarım Bakanlığının talimatları doğrultusunda 2023 Sonbahar şap aşılama kampanyasının başlatıldığını duyurdu.

Türkiye için önemli hayvan hastalıkları arasında yer alan şapa karşı yıllar içinde yürütülen çalışmalar ve alınan önlemler sayesinde, hastalığın seyrinin ve yayılımının kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Şap aşılama kampanyası ile yetiştiricilerin hayvanlarını aşılatarak verim kaybının önüne geçmesi ve üretimlerine aralıksız devam edebilmeleri hedefleniyor.

Sarayönü İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ferhat Koçak, 2023 Sonbahar Şap Aşılama kampanyasının 1 Eylül itibari ile başladığını belirtti. Koçak konu ile ilgi yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda 01.09.2023 ile 17.11.2023 tarihleri arasında devam edecek aşılama programı ilçemiz genelinde şap aşısı yapılmayan hayvan kalmayacak şekilde çalışmalarımız aralıksız devam edecektir. Yetiştiricilerimiz hayvanlarını şap hastalığından korunmak için aşı uygulatmaları önem arz etmektedir. Aşılama çalışmalarının yanında bildirim süreleri içerisinde buzağılarında kimliklendirme ve kayıt işlemleri gerçekleştirilmekte olup, işletmelerimizde hastalık riskini minimuma indirmek ve dezenfektan kullanma bilincini oluşturmak adına da dezenfeksiyon çalışmaları yapılmaktadır.” dedi.

ferhat koçak

TEDBİRLERE UYULMASI ÖNEMLİ

Koçak ayrıca, hastalık tespit edilen noktalarda karantina tedbirleri alınarak aşılama faaliyetlerinin sürdürüldüğü belirtirken, "Mücadeleye katkı sağlamak üzere mihrak yönetimi, mihrak araştırması, karantina, temizlik ve dezenfeksiyon, biyogüvenlik uygulamaları, hastalık hakkında farkındalık oluşturulması, yetiştiricinin bilgilendirmesi ve paydaşlar arası işbirliği geliştirilmesi amacıyla tam zamanlı saha tatbikatı eğitim ve uygulamaları gerçekleştirilmektedir. Hayvanların hastalıktan etkilenmemesi ve verim kayıplarının yaşanmaması için hastalıkla ilgili aldığımız tedbirlere tüm üreticilerimizin uyması ve hayvanlarını aşılatmaları büyük önem arz etmektedir." Şeklinde konuştu

Etiketler :