Saraç'ın tren yolu sıkıntısı

Saraç'ın tren yolu sıkıntısı
Sarayönü'nün Saraç Mahallesinde yaşayan vatandaşlar, çarşı ve pazara gitmek için geçmek zorunda kaldıkları tren yolunun mağduriyetlere neden olduğunu söyledi. Altgeçidin uygunsuz kullanılması ve bakımsızlığından doğayı...

Sarayönü'nün Saraç Mahallesinde yaşayan vatandaşlar, çarşı ve pazara gitmek için geçmek zorunda kaldıkları tren yolunun mağduriyetlere neden olduğunu söyledi. Altgeçidin uygunsuz kullanılması ve bakımsızlığından doğayı tren yolundan geçmek zorunda kaldıklarını anlatan vatandaşlar, zaman zaman tren vagonlarının üzerinden atlarken tehlike yaşadıklarını dile getirdi.

Saraç mahallesinde yaşayan vatandaşlar, özellikle çarşamba günleri pazar gidiş ve dönüşlerde büyük sıkıntılar yaşıyor. Yaya vatandaşlar, demiryolu alt geçidi kullanılamaz halde olduğu için pazara giderken demiryolunun üzerinden geçmek zorunda kalıyor. İstasyona tren geldiğinde ise vatandaşlar trenin üstünden veya altından geçmek zorunda kalıyor.

Mahalle sakinleri yaptıkları açıklamada, “Tren yolu yüzünden çektiğimiz sıkıntılar yıllardır devam ediyor. Altgeçit yapıldı ama kullanamıyoruz. Uygunsuz kullanılıyor. Güvenilir bir yer değil. Ayrıca bisikletle veya pazar arabasıyla inmek çıkmak mümkün değil. Tren yokken çok fazla sıkıntı çekmiyoruz ama istasyona uzun bir tren geldiği zaman eve gitmek bizim için tam bir çile oluyor. Geçiş için kullandığımız yollar kapandığı için bazen trenin üzerinden atlamak zorunda kalıyoruz. Bazen de trenin altından sürünerek geçmek zorunda kalıyoruz. İstasyona tren geldiği zaman, birde birkaç gün durduğu zaman, onun üzerine birde yanına başka bir tren geldiği zaman tam bir zulüm yaşıyoruz. Eve gideceğimiz zaman aynen askeriyenin eğitim alanı gibi bazen yerden sürünerek geçiyoruz, bazen trenlerin üzerinden atlıyoruz. Bu sıkıntımıza yetkililerin bir çare bulmasını rica ediyoruz. İstasyona gelen trenler geçiş yollarını kapatmayacak şekilde durdurulabilir. Bunun dışında tren uzunsa ve istasyonda çok duracaksa geçiş yerlerine gelen vagonların arası açılabilir. Bu sıkıntımızın giderilmesi için yetkililerden yardım bekliyoruz” dediler.