Sarayönü Belediyesi hibe rekoru kırdı

Sarayönü Belediyesi hibe rekoru kırdı
Devletten son dört yılda beş kez hibe araç alarak büyük bir başarıya imza atan Sarayönü Belediyesi, beş yılda aldığı altıncı hibe araçla birçok ilçeyi geride bıraktı. 500 bin lira değerinde modern bir yol süpürme aracını...

Devletten son dört yılda beş kez hibe araç alarak büyük bir başarıya imza atan Sarayönü Belediyesi, beş yılda aldığı altıncı hibe araçla birçok ilçeyi geride bıraktı. 500 bin lira değerinde modern bir yol süpürme aracını Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan hibe olarak alan Sarayönü Belediyesi, araç filosunu daha da güçlendirdi.

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak yaptığı açıklamada, "belediyemizin envanterine 2016 yılında giren, öz kaynaklarımızla almış olduğumuz Mercedes Atego marka yol süpürme aracı ilçe merkezimizde cadde ve sokakları sürekli temizlemekte ve haftanın belirli günleri de Ladik, Başhüyük ve Kurşunlu gibi yakın mahallelerimizde hizmet etmekteydi. Tek araç olması münasebetiyle uzak mahallelere gidilememekte, yakın mahallelere ise etkin yol süpürme hizmeti verilememekteydi. Bu sebeple ikinci bir yol süpürme aracına ihtiyaç hasıl olmuştur." dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na yol süpürme aracı için yapılan başvurunun kabul edildiğini kaydeden Solak, "Yaptığımız girişimler neticesinde bakanlığımız hibe yol süpürme aracı müracaatımıza onay verdi. Yapım aşamasına Aralık 2018'de başlanan aracın imalatı Mart ayı başında tamamlanmış, Çevre ve Şehircilik Bakanımızın ilçemizi ziyareti ile birlikte teslim aldığımız aracımız hizmet vermeye başlamıştır. Diğer yol süpürme aracımız da mahallelerimizin temizliği için hizmet vermeye başlamıştır. Yeni aracımızın teşvik kapsamında değerlendirilmesi sonucunda KDV ödenmemiş olup, 500 bin lira bedel ile hibe olarak temin edilmiştir." şeklinde konuştu.