Sarayönü çevresini atık götürüyor

Sarayönü çevresini atık götürüyor
Sarayönü ilçesinin çevresine gelişigüzel şekilde dökülen atıklar, çevre kirliliğinin yanı sıra görüntü kirliliği ve pis kokulara neden oluyor. İnsanlar atıklarını gelişigüzel şekilde ilçenin bazı girişlerinde olan...

Sarayönü ilçesinin çevresine gelişigüzel şekilde dökülen atıklar, çevre kirliliğinin yanı sıra görüntü kirliliği ve pis kokulara neden oluyor. İnsanlar atıklarını gelişigüzel şekilde ilçenin bazı girişlerinde olan meralara dökerken, bunlara müdahale edilmiyor. Konar, eski Özkent yolu girişleri ve Evcekaya tarafından çöpler, molozlar ve hayvansal atıklar büyük bir çirkinliğe neden oluyor.

Sarayönü'nün çevresinde çeşitli yerlere dökülen atıklar büyük bir çevre kirliliğine neden oluyor.

İlçenin Konar mahallesi girişi, eski Özkent yolu girişi ve Evcekaya tarafındaki meralar çöpler, molozlar, hayvan pislikleri çeşitli atıklarda geçilmiyor. Söz konusu mevkilere yakın olan evlerde yaşan vatandaşlar ve hayvanlarını o bölgede otlatan üreticiler, bölgeye moloz, çöp ve hayvan pisliklerinin atıldığını söyledi. Vatandaşlar çevre kirliliğinden duyduğu rahatsızlıkları dile getirirken, üreticiler hayvanlarının tehlikede olduğunu iddia etti.

Dile getirilen şikayetlerde, "Her önüne gelen çöpünü, molozunu, hayvansal atığını istediği yere döküyor. Durum perişan. Buralara bakan çeken yok. Hayvanlarımızı otlatmak için mecbur buraları kullanıyoruz ama hayvanlarımız zarar görecek diye korkuyoruz. Buralara dökülen pislikler kuyuların suyuna karışıyor. Buna bir çeki düzen getirsinler. Belediyemiz duruma bir el atsın. Burası her geçen gün kötüye gidiyor. Burada moloz, çöp, pislik dökülmesinin yasaklanmasını, dökülenlerinde temizlenmesini ve bir daha dökülmemesi için denetlenmesini istiyoruz." sözlerine yer verildi.