Sarayönü, doğuya benzedi

Sarayönü, doğuya benzedi
Sarayönü nde termometreler geçtiğimiz hafta içerisinde ilçe merkezinde sıfırın altında -26 dereceyi, bazı mahalleler ve yüksek kesimlerde -30 dereceyi gösterdi.Sarayönü, geçtiğimiz hafta içerisinde çarşambayı perşembeye...

Sarayönü nde termometreler geçtiğimiz hafta içerisinde ilçe merkezinde sıfırın altında -26 dereceyi, bazı mahalleler ve yüksek kesimlerde -30 dereceyi gösterdi.

Sarayönü, geçtiğimiz hafta içerisinde çarşambayı perşembeye bağlayan gece adeta dondu. Yüksek kesimlerde kar yağışının etkili olduğu Sarayönü nde, dondurucu soğuklar hüküm sürüyor. Sarayönü ilçe merkezinde gece termometreler sıfırın altında -26 dereceyi gösterdi. Soğuk havayla birlikte çok sayıda güneş enerjisi ve su sayacı dondu. Sabah erken saatlerde işlerine gitmek isteyen vatandaşların araçları çalışmadı.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü ise sabah ve gece saatlerinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ile don olayı beklendiğini duyurdu. İlçe merkezinde gün içerisinde beklenen en yüksek sıcaklık -5 olarak kaydedildi.

Bugünde etkisi devam ettirecek olan dondurucu soğuklar nedeniyle yetkililer, vatandaşı don ve buzlanmaya karşı uyarıyor. Bu gece de kendini gösterecek olan aşırı soğuk nedeniyle en düşük sıcaklığın -15 derece olması bekleniyor. Yarın -9 a yükselecek olan hava sıcaklığı Perşembe ve Cuma günleri normale dönecek. Gündüz sıcaklıklarının 0 ve 2, gece sıcaklıklarının -3, -5 olacağı tahmin ediliyor.