Sarayönü için kuraklık raporu hazırlandı

Sarayönü için kuraklık raporu hazırlandı
Sarayönü’nde etkili olan kuraklık nedeniyle tarlalarda meydana gelen zararın tespiti için çalışma başlatıldı. İlçe Hasar Tespit Komisyonu’nun hazırladığı rapora göre yüzde 70-80 oranında kuraklık hasarı meydana geldiği...

Sarayönü’nde etkili olan kuraklık nedeniyle tarlalarda meydana gelen zararın tespiti için çalışma başlatıldı. İlçe Hasar Tespit Komisyonu’nun hazırladığı rapora göre yüzde 70-80 oranında kuraklık hasarı meydana geldiği tespit edildi. Dolu zararı ile ilgili tespit çalışmaları da devam ediyor.

Sarayönü’nde bu yıl meydana gelen kuraklık nedeniyle hasar tespit çalışmaları başlatıldı. Kaymakamlık, İlçe Tarım Müdürlüğü, Ziraat Odası ve Tarım kredi Kooperatifi temsilcilerinin oluşturduğu hasar tespit komisyonu, arazilerde yalpan inceleme neticesinde yüzde 70 ila 80 arasında kuraklık meydana geldiğini tespit etti.

Hazırlanan raporun Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne iletildiği öğrenilirken, borç erteleme çalışmaları devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde meydana gelen dolu zararı ile ilgili olarak da hasa tespit çalışmaları sürüyor.

Sarayönü İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden konu hakkında yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi.

“İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüzce ilçe genelinde yapılan tespitler neticesinde arpa, buğday, yem bezelyesi, fiğ ürünlerinde kuraklık zararı olduğu tespit edilmiştir. Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerinden düşük faizli işletme veya yatırım kredisi kullanmak için devlet destekli bitkisel ürün, kuraklık verim, sera, arıcılık, su ürünleri, büyükbaş hayvan, küçükbaş hayvan, kümes hayvanları hayat sigortası yaptırıp da üretim faaliyetlerine devam eden üreticilerimizden, yaşanan kuraklık nedeniyle sigortaya konu ürünleri olan arazileri için borç erteleme talebi bulunanların dilekçe ile TARSİM sigorta poliçeleri ile birlikte İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüze 18 Haziran 2021 Cuma günü mesai bitimine kadar müracaat etmeleri gerekmektedir. Yapılan müracaatlar neticesinde arazilerde yapılacak kontroller sonrasında borç erteleme ve taksitlendirme talepleri ilgili banka ve Tarım Kredi kooperatiflerine bildirilecektir. Çiftçilerimizin herhangi bir mağduriyet yaşamaması için duyarlı olmalarını rica ederiz.”