Sarayönü kendi markasıyla kazanacak

Sarayönü kendi markasıyla kazanacak
Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, 26 mahalleyi kapsayan "üretiyorum kazanıyorum" projesini hayata geçireceklerini söyledi. Sarayönü'nün kendi markasıyla üretilmiş doğal ürünleri Konya-Afyon karayolu üzerinde açacakları...

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, 26 mahalleyi kapsayan "üretiyorum kazanıyorum" projesini hayata geçireceklerini söyledi. Sarayönü'nün kendi markasıyla üretilmiş doğal ürünleri Konya-Afyon karayolu üzerinde açacakları bir dinletme tesisi ve satış mağazasında satışa sunacaklarını kaydeden Başkan Solak, üretimde bulunmak isteyen tüm vatandaşları destekleyeceklerini ve pazar sıkıntısı olmadan ürünleri değerlendireceklerini söyledi. Günde 20 binden fazla aracın geçtiği Konya-Afyon karayolunun ciddi bir pazar potansiyeli olduğunu belirten Başkan Solak, bu projeyle hem Sarayönü'nün hem de ilçe halkının kazanacağını ifade etti.

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, ilçeye değer katacak ve aile ekonomisine destek sağlayacak çok güzel bir projeyi hayata geçirmeye hazırlandıklarını söyledi. Sarayönü'nün 26 mahallesine de hitap edecek "üretiyorum kazanıyorum" projesiyle Sarayönü'nün kendi markasını taşıyan doğal gıda ürünlerinin satışa sunulacağı bir merkez oluşturulacak.

Yöresel ürünler değerinde satılacak

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, yaptığı açıklamada, "26 mahallemizin tamamında üretim izinleri alınmış ve marka tescili olan ürünler belirleyeceğiz. Üretilecek bu yöresel ve doğal ürünlerin belediyemizin aracılığı ile üreticiden tüketiciye aracısız bir şekilde satışını sağlayacağız. Sarayönü Belediyesi olarak aracılık hizmetlerini yürüteceğimiz satış noktaları oluşturulacağız ve kar amacı gütmeyeceğiz. Buna yönelik olarak Konya-Afyon karayolu üzerinde Hacpınar karşısındaki arazide modern bir dinlenme tesisi ve içerisinde oluşturduğumuz yöresel ürünler satış mağazasında bu ürünlerin satışı gerçekleştirilecek." dedi.

Pazar sorunu olmayacak

Konya-Afyon karayolundan günde 20 binin üzerinde araç geçtiğini kaydeden Başkan Solak, "Konya-Afyon karayolunun çok ciddi bir pazar potansiyeli var. Buradan geçen araçların yüzde 10'una bile hitap etsek, bu 2 bin araç eder ki bu da çok ciddi bir satış potansiyeli demektir. Bu şekilde hem ilçemizin marka değerini oluşturacağız hem de ürünlerin değerinde satılmasını sağlayacağız. Aracıları kaldırdığımız bu sistem, üretime katılacak ailelerimizin gelir düzeyinin artmasına da katkı sağlayacak. Uygulayacağımız sistem kapsamında ayrıca mevsimsel sebze ve meyve satışı da yapılacak." şeklinde konuştu.

Zenginliklerimizi değerlendireceğiz

Sarayönü'nün çok çeşitli kültürleri bünyesinde barındırmasından dolayı yöresel ürünler anlamında da büyük bir zenginliğe sahip olduğunu vurgulayan Başkan Nafiz Solak, şunları söyledi: "İlçemizin sahip olduğu bu zenginliği en iyi şekilde değerlendirmek istiyoruz. Hem ilçemizin etkin şekilde tanıtımını sağlayacağız hem de üretime katılan kardeşlerimizi kalkındıracağız. Burada bende üretimde varım diyen her kardeşimiz kazanacak."