Sarayönü mobil sinemaya kavuşacak

Sarayönü mobil sinemaya kavuşacak
Sarayönü Belediyesi, ilçede sosyal hayatın gelişmesine katkı sağlayacak mobil gezici sinema projesini hazırladı. KOP Sosyal Gelişim Atölyeleri Mali Destek Programı'na sunulacak proje onaylanırsa, %70 hibe ile mobil gezici sinema...

Sarayönü Belediyesi, ilçede sosyal hayatın gelişmesine katkı sağlayacak mobil gezici sinema projesini hazırladı. KOP Sosyal Gelişim Atölyeleri Mali Destek Programı'na sunulacak proje onaylanırsa, %70 hibe ile mobil gezici sinema projesi ilçede hayat bulacak.

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, mobil gezici sinema projesinin hayata geçmesi durumunda ilçeye değer katacağını söyledi. Proje çalışmalarının ar-ge birimi bünyesinde yürütülerek tamamlandığını kaydeden Solak, yaptığı açıklamada, "Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafında çağrıya çıkılan 2018 Yılı KOP Sosyal Gelişim Atölyeleri Mali Destek Programı (KOPSOGEP) kapsamında sosyal ve kültürel faaliyetlerin desteklenmesi maksadıyla proje teklifleri alınmaya başladı" dedi.

Sosyal hayata katkı sağlayacak

Sarayönü Belediyesi olarak her çağrı dönemlerinde proje başvurularını değerlendirdiklerini vurgulayan Solak, "KOP İdaresi başkanlığı için yeni bir projemizi daha hayata geçirmek için proje hazırlıklarımızı tamamlamış bulunmaktayız. Mobil Gezici Sinema projesi ile yeni mahallelerimiz için sosyal ve kültürel faaliyetlerde kullanılmak üzere içerisinde dev ekranı, koltukları, ses sistemi, sahne ve ışık sistemi, klima sistemi, olan bir treyler dizayn edilerek, mobil bir sinema tasarlanacaktır. Sinemadan daha fazlası olan sistem diğer kurum ve kuruluşlarında faaliyetlerinde kullanılacak olup hareket kabiliyeti sayesinde istenilen bölgeye götürülerek orada bir konferans salonu haline dönüşebilecek." şeklinde konuştu.

Birçok amaca hizmet edecek

Mobil sinema salonunun 60 veya 80 kişi kapasiteli olacağını belirten Nafiz Solak, şunları söyledi: "Dijital alt yapıya sahip bir sinema salonu olmasının yanında eğitim faaliyetlerinde kullanılması ile de hem ilçemizin eğitim öğretimine destek hem de yetişkinler için sağlık, mesleki ve tekniki yeterlilik eğitimleri içinde kullanılabilecektir. 2012 yılında değişen yasalarla artık belediyecilikte ciddi derecede önemli rol oynayan sosyal belediyecilik kapsamında tasarlanan projemiz yaklaşık 1 milyon TL civarlarında bir bütçe ile gerçekleşmesi planlanmıştır. Sosyal Gelişim Projeleri içinde yarışmaya hazırlanan projemiz başarılı olması halinde 2019 yılı içerisinde hayat bulacaktır. % 70 oranında hibe ile gerçekleşecek olan Mobil Gezici Sinema Projemiz için teknik çalışmalar tamamlanmış olup projenin detaylı çalışması ve dosyası 15 Mayıs 2018 tarihinden önce KOP idaresine teslim edildi."